2024. április 19. - Emma

Jótékonysági koncert a Szcientológia egyházban

A napokban harmadik alkalommal került megrendezésre a rászoruló gyermekek megsegítésére szervezett jótékonysági koncert a Szcientológia Egyház rendezvénytermében. Ez az esemény bizonyította, hogy a művészet, az esztétika, közös összefogással párosulva még a mai szenvedésekkel teli világban is csodákra képes.
2023. május 4. csütörtök 10:04 - HírExtra

A vendégeket a Szcientológia Egyház társadalmi kapcsolatok irodájának igazgatóhelyettese, Gaal Zsuzsa köszöntötte, aki családanyaként és pedagógusként megosztotta gondolatait a jótékonysági koncert fontosságáról: 

„…azért mégis kettős érzés van bennem a mai nappal kapcsolatban. Egyrészt – ahogy mondtam – boldog vagyok, hogy ez a koncert létrejött, és hogy vannak ilyen csodálatos emberek, akik nap mint nap csak annak szentelik az életüket, hogy másoknak segítsenek. Másrészt viszont szomorú vagyok, hogy szükség van ilyen rendezvényre.” 

A hangulatot olyan különleges zenészek biztosították, akik nemcsak zenei műfajaik, de koruk tekintetében is sokszínűek voltak. A 16 éves énekesnőtől a 23 éves zongoraművésznőn át, egészen a háromszoros nagypapa és rocker előadóig mindenki magas színvonalon szórakoztatta a résztvevőket. Ritmusra járó lábak és közös éneklések is bizonyították a remek hangulatot. 

A festőművészek és zenészek a résztvevőkkel együttesen összefogva két alapítvány – a Gyermekkor Alapítvány és a Gyermekétkeztetési Alapítvány – munkáját is segítették a felajánlásokkal. Ők olyan gyermekek boldogulásához járultak hozzá, mint például a kis Sári, akit szülei halálos betegsége miatt a kórházban hagytak, de hála az alapítványoknak, már boldogan és egészségesen él új családjával. 

A Szcientológia önkéntes lelkészek vezetője, Vojtilla Tímea a résztvevőknek elmondta, hiába rendelkeznek a lelkészek olyan sikeres eszközökkel, amelyekkel képesek az embereket jobb állapotba hozni, ha közben vannak, akik éheznek. Ezért is járják rendszeresen az országot, hogy a rászorulóknak segíthessenek. 

„Sajnos létezik olyan, hogy alsó tízezer. Hiszem, hogy az ilyen jótékonysági koncertekkel segíthetünk abban, hogy a művészet erejével inspiráljunk és felemeljünk másokat is egy jó cél érdekében.” 

Az előadók ezt a nap folyamán többször is bebizonyították. Nozdroviczky Sándor zongoraművész csodálatos zenei portrékat készített, mely során a közönség néhány tagjának személyre szóló zenét komponált. Ezek nem előre elgondolt dallamok voltak, hanem improvizációs játékának eredményei. 

 A zongoraművészt követte apa és lánya csodálatos duettje, majd spanyol zene és francia sanzon is elhangzott a koncert alatt. 

A legemlékezetesebb pillanat mégis a rendezvény végén történt. Ekkor a zenészekhez csatlakozott egy kislány, aki a széken állva spanyolul énekelt a közönségnek. Arcán csodaszép motívumokkal, melyet szintén a helyszínen festettek rá önkéntes művészek. 

Az emelt hangulatot tovább fokozta, amikor egy másik kislány lépett a színpadra, aki saját készítésű karkötőit kínálta eladásra, melynek teljes összegét a rászoruló gyerekeknek ajánlotta fel. Őt követte az egyik csodás festőművész, aki három festményét ajándékozta oda a gyermekkórháznak.  

Az immáron hagyománnyá vált jótékonysági koncert tökéletes példája annak, hogy együttesen, a művészet erejével milyen csodákra vagyunk képesek még a nehéz időkben is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását