2024. április 23. - Béla

Elhunyt Nagy Tamás, a magyar dianetika egyik alapítója

A Magyarországi Szcientológia Egyház mély megrendüléssel tudatja, hogy életének 69. évében elhunyt Nagy Tamás, a magyarországi dianetika mozgalom és szcientológia vallás egyik megalapítója és hosszú ideig első számú vezetője.
2022. február 1. kedd 17:52 - HírExtra

Nagy Tamás az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen filozófusként és szociológusként végzett, majd tanított, amikor 1986-ban Svájcban egy utcai könyvárusítás során találkozott a Dianetika című könyvvel, amely azonnal megragadta a figyelmét. Attól kezdve elkötelezett híve volt annak, hogy az L. Ron Hubbard által leírt vallásos filozófia és gyakorlatok alkalmazásával segítsen a magyar és középkelet-európai embereknek megtapasztalni egy jobb élet és a teljes szellemi szabadság lehetőségét.

Nincs olyan szcientológia tevékenység vagy társadalomjobbító kezdeményezés, ahol ne hagyta volna ott a kézjegyét a több mint 35 éves szolgálata során.

Eközben feleségével házasságuk 45 éve alatt szeretetben nevelték fel négy gyermeküket és örültek hat unokájuknak.

Miklovicz Attila, az Egyház szóvivője elmondta: "Köszönjük Tamásnak, amit mindannyiunkért tett! Távozása fájó űrt hagy maga után. Kívánunk neki minden jót és természetesen visszavárjuk, hogy folytassa tevékenységét egy jobb világ megteremtésében!"

Nagy Tamást a Magyarországi Szcientológia Egyház saját halottjának tekinti, búcsúztatásáról később intézkednek.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását