2024. április 19. - Emma

Bringára fel! Mire számíthatsz ételfutárként?

Ha diákmunkát keresel, számtalan lehetőség között válogathatsz, de ha az ételfutárkodás mellett döntesz, azt több szempontból sem fogod megbánni. Milyen előnyökkel jár ez a munka, és milyen készségekre tehetsz szert közben? Hogyan segítenek az iskolaszövetkezetek, hogy megtaláld a neked való feladatokat?
2023. január 30. hétfő 16:20 - HírExtra

Így találhatsz munkát az iskolaszövetkezetek segítségével

A diákmunka Budapest területén és az egész országban közkedvelt foglalkoztatási forma, hiszen mindenki jól jár vele: a cégek könnyedén juthatnak motivált, lelkes munkaerőhöz, a diákok pedig az órarendjüknek megfelelően, rugalmas időbeosztással kereshetnek pénzt kiadásaik fedezésére. A munkavállalók és a munkaadók közötti összekötő kapcsot az iskolaszövetkezetek jelentik, amelyek segítenek az adminisztrációban, érdekvédelmi feladatokat látnak el, és koordinálják az együttműködést a felek között.

Milyen munkákat lehet találni az iskolaszövetkezetek segítségével? Rengeteg lehetőség közül válogathatsz a home office-ban végezhető irodai feladatokon keresztül a bolti munkákig, de ha szereted a pörgést és a fizikai munkát, ami precizitással párosul, a foodpanda futár diákmunka lesz a neked való feladat!

Miért válaszd az ételfutárkodást?

Szeretnéd magad beosztani az idődet annyi munkát vállalva, ami még belefér egyéb teendőid mellett? Nézzük, miért éri meg ételfutárnak lenni?

#1 Teljesítménytől függő, kedvező kereseti lehetőség

Annyit dolgozol, amennyi neked belefér, igen kedvező órabérrel, ami akár bruttó 3300 forintot is jelenthet. És persze ne feledkezzünk meg a borravalóról, ami a kézbesítő szakmákban szép összeget tehet ki, főleg ha kedves, gyors és pontos vagy. Emellett azt is eldöntheted, hogy milyen idősávokban és napokon vállalsz munkát.

#2 Megismerkedhetsz a helyi éttermekkel

Ha olyan munkát keresel, amelynek segítségével megismerheted a helyi éttermek világát, akkor az ételkiszállítás lehet a tökéletes munka számodra. Megtudhatod, hogy mely helyeken a legjobb az étel, és melyeket érdemes inkább elkerülni, miközben sok érdekes emberrel is találkozhatsz az útjaid során.

#3 Rengeteg időt tölthetsz egyedül

Ha szeretsz egyedül lenni, és szeretsz önállóan dolgozni úgy, hogy a főnökök nem lihegnek a nyakadban, akkor az ételfutárkodást neked találták ki! Akár két szállítás között tekersz, akár arra vársz, hogy elkészüljön egy rendelés, rengeteg időd lesz arra, hogy elmerülj gondolataidban.

 

Milyen készségekre tehetsz szert ételfutárként?

Bár azt gondolnád, le kell tagadni az önéletrajzodban, hogy ételfutárként is dolgoztál, ez koránt sincs így, ugyanis egy ilyen jellegű munka sokat elárul a hozzáállásodról. A potenciális munkaadód például ennek alapján feltételezheti, hogy minden körülmények között állod a sarat, hiszen képes voltál akár mostoha környezeti körülmények között, szigorú időkorlátok mentén is teljesíteni. Milyen készségeid erősödhetnek meg ételfutárként?

- Önálló munkavégzés

Minden munkáltató olyan munkavállalót szeretne, akiben bízni lehet, hogy önállóan is tud dolgozni. A futárként eltöltött idő alatt hozzászokhatsz ahhoz, hogy egyedül is tudj dolgozni és önállóan hozz döntéseket.

- Önfegyelem

A lelkiismeretes munkavégzés segít, hogy az önfegyelmed megerősödjön. Így te még akkor is becsülettel kiszállítod a rendeléseket, amikor sötét vagy hideg van, és még az eső is esik.

- Időgazdálkodás

A rugalmassággal együtt jár az időbeosztás képessége, amire szükséged lesz, hogy megtaláld a leggyorsabb útvonalat, és képes legyél arra, hogy időben teljesítsd a rendeléseket. Másrészt a hatékony időmenedzsment a munka, a tanulás és az egyéb kötelezettségek összeegyeztetése kapcsán is megjelenik.

Ha meggyőztünk arról, hogy érdemes magad kipróbálni ételfutárként, irány az Y Generáció Iskolaszövetkezet, ahol biztonságos keretek között találhatsz munkát, és még az adminisztráció terhét is leveszik a válladról.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását