2024. március 19. - József, Bánk

Hogyan küldjünk nagy méretű csomagokat?

Egyre több mindent adunk el az interneten, akár bútorokat, elektronikai gépeket is. Ezért fontos beszélni arról az esetről, ha nagy méretű csomagot kell eljuttatni egyik pontból a másik. A nagy futárcégeknek általában van egy maximum méret vagy súly, ami fölött nem vállalják a küldemények kiszállítását.
2021. október 14. csütörtök 08:11 - HírExtra

Erre az esetre hozunk most egy nagyszerű példát, hiszen van olyan cég, amely direkt a nagyobb csomagokra specializálódott, ezt pedig a Csomagnet.hu segítségével be is mutatjuk.

Mitől más a HDT?

A Home Delivery Team, rövidítve HDT egy kifejezetten nagy méretű csomagokra, raklapos szállításra szakosodott cég. Míg más futárcégeknél van egy maximum méret vagy súly, ami felett már nem veszik fel a küldeményt, ők direkt az ilyen esetekre specializálódtak. Önmagukat éppen ezért nem is klasszikus futárcégként definiálják. 

Nagy előnyük, hogy cégeket és magánszemélyeket is kiszolgálnak, így ha kisebb elektronikai boltod van, vagy csak elküldenél egy mosógépet az ország másik végébe a nagyinak, tökéletes választás lehet. A küldemények természetesen náluk is nyomonkövethetőek, mint a legtöbb cégnél.

Magyarországon 10 depóval rendelkeznek jelenleg, így jó az országos lefedettségük. Törekednek rá, hogy a csomagokat 3 napon belül kiszállítsák, viszont nem garantálják az egynapos kiszállítást, mint például a GLS. Ez főként a csomagok méretéből és a logisztika összehangolásából adódik. A csomagok felvétele a rendelés leadását követő 1-4 munkanapon történik, a kiszállítás pedig a felvételtől számított 2-4 munkanapon belül. A kiszállítás előtti napon mindig felveszik a kapcsolatot a címzettel, hogy a részleteket megbeszéljék.

Mire figyeljünk csomagolásnál?

Mint minden szállítmányozó cégnél, itt is érdemes odafigyelni néhány apróságra csomagolásnál, főként mert ez esetben valószínűleg nagy és nehéz csomagokkal számolunk. Egy csomag összeadott hosszúsága, szélessége és magassága nem lehet nagyobb 300 cm-nél. Ha ezt átlépjük, automatikusan duplázódik a szállítási költség. A leghosszabb oldal 250 cm lehet, a második leghosszabb pedig 200 cm. Egy csomagban több termék is lehet, de ügyeljünk, szállítás közben ne tehessenek kárt egymásban. Egy csomag súlya legfeljebb 80 kg lehet. Ha ezt túllépjük, akkor automatikusan hozzáadódik a szállítási költség. 

Futár rendelése online

Ma már egyre több olyan internetes oldal is, mint például a Csomagnet.hu, ahol könnyen meg tudjuk rendelni a futárt. Náluk elég beírni a csomag adatait a főoldali kalkulátorba, és már ki is dobja a rendszer az elérhető ajánlatokat. Ezek közül egyszerűen választhatunk, majd pedig a feladó és címzett adatait megadva be tudjuk regisztrálni a csomagot.

Ha nagyobb vagy súlyosabb csomagot kell elküldenünk, fontos tudni, hogy mely szolgáltatónál lehetséges ez. Amennyiben biztosra akarunk menni, a HDT jó megoldás lehet.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását