2024. március 19. - József, Bánk

A mélyszegénységben élőket egyre inkább sújtja a válság

Míg egy átlagembernek esetleg csak zaklatottságot okoz az infláció, mert körültekintőbben kell vásárolnia, „jobban meghúzva a nadrágszíjat”, addig azoknak, akiknek már eleve alig futotta a mindennapi betevőre, az áremelkedés most hatalmas probléma.
2023. január 24. kedd 08:04 - HírExtra

Pedig vannak olyan honfitársaink, akik önhibájukon kívül sodródnak a szegénységbe. Olyan helyzetekbe, amikor az egyetlen kenyérkereső váratlanul meghal, vagy elbocsájtás miatt hirtelen megszűnik a családi bevétel. A hirtelen kialakult szituációkon kívül sok olyan család is van, ahol tartósan segélyekből élnek, illetve alkalmi munkákból tartják fenn magukat.

Éppen ezért a különféle szeretetszolgálatok, jótékonysággal foglalkozó alapítványok, egyházak és önkéntesek munkája egyre inkább fontossággal bír. Segítségükkel – sok kicsi sokra megy alapon – a civil lakosság apróbb adományai is elérhetnek olyan családokat, akiknek az éhezéssel kell szembenézniük.

Példa erre az összefogásra egy szeretetszolgálat önkéntese, akihez olyan sok segítségkérés érkezik, hogy lassan nem tud elég adományt biztosítani. Ezért a szcientológus önkéntes lelkészekhez fordult.Ők többször támogatták már korábban is, amikor fogyóban voltak a szeretetszolgálat készletei - akár menekültekről, akár hazai rászorulókról volt szó.

Ezúttal pár napja az önkéntes lelkészektől egy Heves vármegyei nagyközség negyven mélyszegénységben élő családjának kért segítségül élelmiszer-adományt. Olyan családoknak, akik amellett, hogy méltatlan körülmények közt élnek, mert nem képesek finanszírozni a szükséges karbantartást lakóhelyeiken (beázás, tetőomlás, stb.), még a legszükségesebb ennivaló-alapanyagokat sem tudják megvásárolni.

Így a minap az önkéntes lelkészek Budapestről szállítottak mind a negyven családnak adományként tartós élelmiszert: tarhonyát, tartós tejet, száraztésztát, szószt, rizst, különféle hús konzerveket, búzadarát, szendvicskrémeket, csokoládét. Az élelmiszeren kívül minden családnak tusfürdőt, felnőtt- és gyerekruhát, sok játékot, továbbá a szükséges méretekben pelenkát is adományoztak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását