2024. április 25. - Márk

A kézmosás jobb, mint a gyógyszer

A kézmosás, a szájmaszk, kesztyű és köpeny viselése jóval hatékonyabbak, mint a gyógyszerek az influenza és egyéb járványos légúti megbetegedések terjedésének megelőzésére - mutatták ki 51 tanulmány elemzésével.
2007. november 28. szerda 14:25 - Hírextra
Egy esetleges járvány megelőzésében eredményesebb ezen egyszerű módszerekkel élni - főként ha kombinálják is őket -, mint tömegesen oltani a lakosságot - olvasható a British Medical Journal című lapban megjelent tanulmányban.

A kutatás eredménye azért is megfontolandó a hatóságok számára, mivel Nagy-Britannia nemrég bejelentette, hogy megduplázza vírusellenes oltóanyagai mennyiségét, hogy alaposan felkészüljön egy esetleges influenzajárványra.

A szakemberek szerint a kézmosás szappannal minden kétségkívül a legfontosabb módszer a hétköznapi náthától a veszedelmes influenzajárványokig a különböző vírusos légúti megbetegedések terjedésének megfékezésére.

A kutatók már régóta újra meg újra figyelmeztetnek, hogy akár a közeljövőben világméretű influenzajárvány várható, de nem tudni mely vírus fogja okozni. Az első számú "gyanúsított" a H5N1, a madárinfluenza vírusa, amely 2003-as felbukkanása óta már több mint 200 embert ölt meg a világon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását