2024. április 18. - Andrea, Ilma

4 végzetes hiba masszázs után: ezeket ne csináld!

A masszázs jótékony élettani hatásaival – legyen az bármelyik típus - mindenki tisztában van. Azt azonban már jóval kevesebben tudják, hogy a kezelést követően tanácsos bizonyos tevékenységeket messziről elkerülni, ha valóban ki szeretnénk élvezni az előnyeit. Cikkünkben összeszedtük a legnagyobb baklövéseket, amelyeket az emberek elkövetnek masszázs után.
2022. december 20. kedd 15:12 - HírExtra

Napold el a kemény edzést, futást

Különösen egy intenzívebb – mint például egy svédmasszázs vagy sportmasszázs – kezelés gyakori velejáróra az izomláz. Ha erre még ráedzünk vagy más módon erőltetjük meg a testünket, akár napokon keresztül szenvedhetünk a fájdalomtól és a beton érzetet árasztó izomzattól. Hagyjunk ezért szervezetünknek egy extra napot, amikor rendesen kipihenheti magát a masszázsból. 

Tipp: a Central Harmony Massage Studioban több, mint egy tucat masszázsfajta közül válogathatunk, akár regenerációra, akár 1 óra lazításra vágyunk.

Aznap ne dohányozz és ne igyál alkoholt

Egy masszázs kezelés körülbelül egy óra edzéssel vagy szaunázással ér fel. Ha utóbbi tevékenységeket követően legurítunk pár sört és elszívunk pár szál cigarettát, szinte garantált a rosszullét. Ugyanez a helyzet egy kiadós masszázsnál is. Így ha tehetjük, legalább aznapra felejtsük el a cigit - az alkoholt viszont feltétlenül! 

Ne terülj el a kanapén, és ne felejts el inni!

Sokan egy kiadós masszázs után ha hazaérnek, az első dolguk eldőlni a kanapén. A kezelés során az izmok megnyúlnak, amelyek lassabban rövidülnek vissza a megszokott állapotukba, ha közben mozgunk. Így egy olyan folyamat veheti kezdetét, ami segíthet mind az ízületi, mind az izomzati problémák enyhülésében.

Az elegendő folyadékbevitel szintén különösen fontos masszázst követően, miután megnövekszik a szervezet vizelettermelése és kiválasztása. Másrészt a vízzel felgyorsítjuk a salakanyagok sejtszintű kiürítését is, így mindenképp hasznos pár pohárral meginni kezelés után.

Ne egyél nehezen emészthető ételeket

A gyorséttermi kaják, az olajban tocsogó ennivalók, az adalékanyagokban dúskáló készételek rendkívül megterhelik a szervezetet. Emellett nemcsak a betevő egészségtelen mivolta, hanem a túlzott mennyisége is rosszulléthez vezethet masszázs után. Ezért ilyenkor próbáljunk minél tápanyagdúsabb ételeket enni, lehetőleg mértékkel.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását