2024. április 19. - Emma

A masszázskrémek és masszázstípusok harmóniája

Egy frissítő masszázshoz minden esetben nyugodt, kellemes környezet dukál, de az sem mindegy, hogy milyen minőségű, összetételű masszázsolajjal vagy masszázskrémmel lát neki a masszőr a feladatának.
2022. október 8. szombat 10:20 - HírExtra

Felemelő érzés masszázzsal kényeztetni a megfáradt testet, azonban nem csak a szakember tapasztalata és tudása az, amin egy masszázs sikere múlhat. A következőkben lerántjuk a leplet az igazán jó masszázskészítményekről, illetve elárulunk néhány kulisszatitkot azzal kapcsolatban is, hogy relaxáló vagy sportmasszázshoz milyen összetételű, hatású krémre vagy olajra van szükség. Mivel számos masszázstípus létezik, ezért nem mindegy, hogy a képzett vagy kísérletező kedvű, „házi” masszőr milyen masszázskrémmel vagy masszázsolajjal dolgozik.

Más és más készítményre van szükség a gyógy-, sport-, svéd-, frissítő, relaxáló masszázshoz, és bár léteznek amolyan „univerzális” termékek, ha igazán jót akarunk annak, akit megmasszírozunk (és ha a magunk dolgát is megkönnyítenénk) érdemes tudatosan kiválasztanunk a masszázsolajat vagy -krémet. A profik természetesen tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a masszázs eredményességéhez hozzátartozik, hogy a kliensük igényeihez és állapotához illő készítménnyel tegyék hatásosabbá és élménytelibbé a masszázst.

Masszázstípus szerint ajánlott masszázskrémet választani

- A sportmasszázsra olyan esetekben van szükség, mikor kőkemény testmozgást, nagyobb fizikai terhelést „szenved” el a test. Izomlazítás, az izomláz csökkentése, a görcsök oldása, illetve a fájdalomcsillapítás is a sportmasszázs fő céljai között szerepel, ehhez pedig olyan masszázskrémre van szükség, ami gyulladáscsökkentő és vérkeringést serkentő összetevőinek köszönhetően a fenti problémákra hatékony megoldást nyújt. Mivel a gyors regenerálódás a cél, ezért ennek nyomvonalán kell keresgélnünk a különféle masszázskrémek és -olajok között.

- Ugyan a svédmasszázst lehet szárazon is végezni, kevésbé megerőltető a vendégnek és a masszőrnek is, ha némi speciális krémmel vagy olajjal teszik sikamlósabbá, könnyedebbé az olykor erőteljesebb masszázsmozdulatokat. Mivel a svédmasszázs a bőrre, az izomzatra és a kötőszövetre egyszerre hat, ezért célszerű komplex hatóanyag-tartalmú krémet választani ehhez a típushoz.

- Mivel a relaxáló masszázs testre és lélekre egyaránt hatással van, ezért az ellazulást, a stresszoldást és a feltöltődést különböző illóanyagokkal gazdagított masszázskrémekkel még jobban elősegíthetjük. Az aromaterápia lényege a masszázsban, hogy különféle növényi kivonatokat tartalmazó olajokat hívunk segítségül a relaxáláshoz.

A fentiekből jól látszik, nem éri meg csak úgy találomra kiválasztani azt a krémet, amit majd a masszázshoz használunk. Ha tapasztalt masszőrre bízzuk magunkat, ő azonnal tudja majd, milyen masszázsolajhoz nyúljon. Abban az esetben, ha otthoni felhasználásra keresünk minőségi masszázskrémet, érdemes előbb a különféle hatóanyagokkal közelebbről megismerkednünk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását