2024. április 25. - Márk

Adómentes minimálbért akar az MSZP

Tegye adómentessé a minimálbért a kormány, ígérgetés helyett nyújtson valódi segítséget a legkisebb keresetűeknek! – követelte Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, a budapesti Nyugati térről közvetített online sajtótájékoztatón szerdán, annak apropóján, hogy megkezdődtek a jövő évi minimálbérről szóló tárgyalások.
2022. október 19. szerda 14:06 - HírExtra

Komjáthi Imre közleménye:

„Van javaslat és van valós segítség!” – mondta Komjáthi, idézve a szocialista párt javaslatát: a kormány „engedje el” a minimálbér jelenlegi 15%-os adóját, legyen a minimálbér adómentes. Ezzel a lépéssel azonnali 22,5 százalékos nettó minimálbér-emelkedést lehetne elérni, ez valós és azonnali segítséget jelentene. Ezzel „azonnal pénzhez lehet juttatni az embereket úgy, hogy a vállalkozók terheit nem növelnénk” – emelte ki.

Felszólította a kormányt: mivel a Fidesz akár egy éjszaka alatt is képes átvinni egy-egy törvényt, „mi most, azt mondjuk, aludjanak rá egyet, aztán keljenek fel és fogadják el az MSZP javaslatát a minimálbér adómentessé tételéről!”

Kifogásolta, hogy bár megkezdődtek a jövő évi minimálbérről szóló tárgyalások a munkáltatók és a szakszervezetek között, a kormány ebben nem vesz részt, hanem „hátradől és úgy tesznek, mintha nekik ehhez semmi közük nem lenne.” 

„Pedig vastagon van közük” – mondta a szocialista országgyűlési képviselő. „Ugyanis ha úgy csinálnának, mintha tudnának kormányozni, akkor hozhatnának olyan valós intézkedéseket, amely segítené a tárgyalások előmenetelét és tudna jelentős mértékben emelni a minimálbéren”.

Azt mondta: a kormány kommunikációs eszközökkel, nemzeti konzultációval, plakátkampányokkal próbálja elfedni a bajt, pedig „sem az óriásplakátok, sem a konzultáció, de még a Jedi-erő sem fog azon segíteni, hogy be tudják fűteni az emberek a lakásukat, hogy el tudják nyomni a korgó gyomor hangját

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását