2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyerekek raboltak gyerekektől

Sorozatban raboltak ki hasonló korúakat 13 és 15 év közötti gyerekek csoportokba verődve az utóbbi két és fél hónapban Győr utcáin; a banda öt tagja előzetes letartóztatásban van - közölte Reinhoffer Csaba győri kapitányhelyettes szerdán sajtótájékoztatón
2009. január 21. szerda 16:50 - Hírextra
Az alezredes hozzátette: két gyerek esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság, két 13 évesnek zárt intézetbeni elhelyezését kezdeményezte a rendőrség, egy testvérpár ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki, mivel ők ismeretlen helyen tartózkodnak.

Reinhoffer Csaba elmondta, hogy az elkövetők általában 2-5 fős csoportokban indultak portyára, elsősorban pénzt és mobiltelefont zsákmányoltak áldozataiktól. Eddig 14 sértett ügyében nyert bizonyítást a bűncselekmény, a nyomozást azonban még folytatja a rendőrség.

Az esetek egy részében "csak" szóban fenyegették meg a tettesek a kiszemelt sértettet, s a megfélemlített áldozatok átadták a náluk lévő értékeket. Több ízben viszont tettlegességre is sor került: megrúgták, vállon és arcon ütötték a bántalmazottat.

A bűncselekményekből származó pénzt az elkövetők játéktermekben, internetes kávézókban költötték el.

A gyanúsítottak a bűncselekmények elkövetését elismerték, tetteik súlyát azonban nem érzik - mondta az alezredes.

Reinhoffer Csaba szólt arról, hogy már őrizetbe vették a legutóbbi rablás 14 és 15 éves elkövetőjét, akik kedden raboltak el háromezer forintot egy náluk egy évvel idősebb gyerektől.

A rablás bűncselekmény büntetési tétele 2-től 8 évig tartó, csoportos elkövetés esetén 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés lehet - közölte az alezredes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását