2024. április 20. - Tivadar

Kulturális együttműködési megállapodás Erzsébetvárosban

A kulturális fejlesztés előmozdítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a VII. kerületi önkormányzat, az Országos Műszaki Múzeum (OMM), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség pénteken Buda
2008. május 23. péntek 13:47 - Hírextra

Az Integrált településfejlesztés Pest megyében és a budapesti kerületi központokban című pályázaton való közös részvételről szóló megállapodást Hunvald György, a kerület polgármestere; Hudecz Ferenc, az ELTE rektora; Juhászné Huszty Katalin, az ELTE gazdasági főigazgatója; Bertáné Varga Judit, az Országos Műszaki Múzeum megbízott igazgatója; Sallai László, a múzeum gazdasági igazgatója és a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség képviseletében Flór Ferenc írta alá.

A tervek szerint a Kazinczy utca egy szakaszán, a Wesselényi utca és a Dob utca közötti részen az együttműködésben résztvevő intézményeik épületeit újítanák fel és bennük új funkciókat alakítanának ki.

Mint elhangzott, az OMM Elektrotechnikai Múzeumának épületében új funkcióként "kulturális plázát" hoznának létre, az ELTE Kazinczy utcai épületében átépítenének egy aulát, amellyel a "nyitott egyetem" kialakítását segítenék elő. A Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség épületét könyvtárral, múzeummal és előadóteremmel szeretnék bővíteni.
A fejlesztési pályázatban másfél milliárd forint áll rendelkezésre; az erzsébetvárosi önkormányzatnál arra számítanak, hogy még ebben az évben döntenek a június közepéig benyújtandó pályázatukról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását