2024. május 5. - Györgyi

Közlekedési gondok a havazás miatt

Három megyében és a fővárosban akadályozza a közlekedést a hétfői havazás; eddig mintegy félszáz esetben kértek segítséget a hatóságoktól. Budapest II. és XI. kerületében, a hegyvidék csúszós útjairól több koccanást is jelentettek, de személyi sérülés se
2008. november 24. hétfő 22:00 - Hírextra
A havazás és a csúszós úttest miatt 15-20 autó koccant egymásnak vagy a járdaszegélynek a fővárosban, a II. kerületi Kuruclesi úton; a II. kerületi Verecke lépcsőnél egy elakadt személyautóhoz riasztották a tűzoltókat, de a kiérkező tűzoltóautó is elakadt.

A BKV több járata beragadt a havazás okozta dugókba hétfőn a fővárosban, de a hó miatt csak egyetlen busz útvonalát kellett módosítani; a 112-es autóbusz, a XII. kerületi Thomán István utca helyett a Szendrő utcáig közlekedik, mert a végállomáshoz vezető út túl meredek. A BKV felkészült az esetleg folyamatos havazásra: telephelyenként 30-40 ember áll készenlétben, hogy rendkívüli esetben biztosítsák a hajnali üzemkezdést, a síneket pedig éjszaka is rendben tartják.

Pest megyében, ahol este már megkezdték a főutak sózását, Pilisvörösvárnál, a 10-es úton egy csuklós busz fordult keresztbe, míg Biatorbágynál, az 1-es úton egy szlovák rendszámú kamion elakadása gátolta a forgalmat.

Komárom-Esztergom megyében, Bajna és Szomor között két kamion akadt el az emelkedőn, Csolnokon egy autóbusz csúszott oszlopnak, míg a települést Doroggal összekötő úton egy busz és egy kamion is keresztbe fordult, akadályozva a forgalmat.

Nógrád megyéből eddig két riasztást kapott a katasztrófavédelem: Romhánynál egy kamion, Pásztónál pedig egy személyautó csúszott árokba.

A fővárosban hétfő délután intenzív volt a havazás, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint északon többnyire havazás, helyenként havas eső, délen eső valószínű. Az éjszaka második felében a Dunántúlon fokozatosan megszűnik a csapadék.

A legtöbb csapadék a Börzsöny magasabban fekvő részein várható; ott az sem kizárt, hogy 15-18 centiméternyi hó hulljon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását