2024. március 19. - József, Bánk

A békéért tenni kell

„A békéről nem beszélni kell, hanem tenni érte!” – írja Facebook bejegyzésében a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc, aki ezért arra szólítja fel a magyar kormányt, hogy tegye világossá: az Ukrajna területeinek megcsonkításával járó lépéseket nem ismerjük el.
2022. szeptember 24. szombat 17:39 - HírExtra

A Momentum politikusa kiemeli, hogy pártja a támadás alatt álló Ukrajna területén, orosz fegyverek árnyékában meghirdetett, népszavazásnak csúfolt politikai akciókat a nemzetközi jog, az érvényes szerződések durva megsértésének tartja és ezzel Putyin Ukrajna területének megcsonkítására készül.

„A békéért, a biztonságért tenni kész, a nemzetek szuverenitása mellett kiálló világ részeként Magyarország kormánya nem asszisztálhat tovább a háborús agresszor Oroszországnak!” – utal Gelencsér a Fidesz erősen oroszbarát kommunikációjára és a szankciók folyamatos kritizálására.

Gelencsér Ferenc szerint elég volt az ártatlan emberek életét követelő és pusztító háborús agresszióból, itt az ideje, hogy a magyar kormány is felszólítsa Oroszországot a csapatai visszavonására és a háború befejezésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását