2024. március 19. - József, Bánk

Bajnokok Ligája csapatok a legjobb győzelmi esélyekkel - a bukmékerek szerint

Mivel már a szeptemberi csoportmérkőzések lezajlottak, a Bajnokok Ligájában a héten szünet van, és majd csak jövő héten folytatódnak a meccsek, amelyek az előrejelzések alapján elég izgalmasak lesznek majd.
2022. szeptember 26. hétfő 16:12 - HírExtra

Addig is folyamatosan zajlanak az elemzések, készülnek a statisztikák, és a Rabona Bet oldalhoz hasonló online bukmékerek különféle kimeneteleket jósolnak a bajnokságokra. A következőkben arra keressük a választ, hogy a bukik szerint kik a legesélyesebbek arra, hogy a BL 2022-2023-as szezonját megnyerjék.

A Manchester tűnik abszolút befutónak

Ha megnézzük a legtöbb bukméker BL szorzóit, akkor láthatjuk, hogy a Manchester City csapatát jósolják befutónak a teljesen bajnokság végén. Ezt mutatja az, hogy a legalacsonyabb, általában 3.00 és hasonló szorzókat adnak hozzá. A Man City jelenleg a G csoportban van, két győzelemmel 6 pontot szereztek. 

A csoport többi tagja: a Dortmund 3 ponttal, Koppenhága 1 ponttal, Sevilla szintén 1 ponttal vág neki a folytatásnak. Az elemzők szerint 55% esély van arra, hogy a Man City az elődöntőbe jut, és nem túl magas, 22% esély van arra, hogy megnyeri a döntőt a csapat.

Németek a döntőben? 

Úgy fest, hogy a legtöbb helyen a második favorit a Bayern München. Viszonylag magasabb, 6.00 körüli szorzóval számolják, amit a sportfogadók közül inkább azok szoktak kötni, akik vagy tudnak valamit, vagy pedig úgy vélik, hogy egy kis rizikó sosem árt.

 A Bayern az A csoportot vezeti jelenleg, a a Man City-hez hasonlóan 6 ponttal, két győzelemmel. A második helyen a Barcelona áll 3 ponttal (egy vereség, egy győzelem), őket követi az Inter szintén 3 ponttal, és a Plzen még egy pontot sem szerzett. A csoportelsőség még nem jelent semmit, mindössze annyit tudunk biztosra, hogy a statisztikusok (vagy jósok?) szerint 32% esélye van a Bayern-nek a döntőbe kerülésre, amit akár még meg is nyerhet, mivel 19%-ra tették a győzelem esélyét.

Előretör a PSG

Az esélyek latolgatása során láthatjuk, a PSG is elég jó helyen szerepel, lényegében szinte biztos, hogy az elődöntőig eljut, ezt 44%-ra teszik a szakértők. Az elmúlt napokban volt annyi változás, hogy Messi remek játékával a PSG erősebbnek tűnik mint korábban, amit jól mutat, hogy hibátlan játékkal a H csoport első helyére került a csapat, 6 ponttal. 

Itt azonban még lehet akár változás is, mivel a Benfica is 6 ponttal és két győzelemmel rendelkezik, míg a Juventus és a Maccabi Haifa 0 pontot szerzett eddig. Ha a számokat nézzük, akkor szinte biztos, hogy a legjobb 16 között fog játszani a PSG, a döntőbe pedig 26% eséllyel jutnak majd tovább.

Jóslatok és statisztikák – van értelme?

Az Interneten számos cikk és találgatás jelenik meg nap mint a BL csapatok esélyeit latolgatva (és még a videókat nem is néztük), és nagyon gyakran ezek bizony nem jönnek be. Elmondható, hogy a bukmékeri szorzók valójában nem olyan erős mérvadók, mint a kemény statisztikák és az egyedi elemzések. 

A sport olyan, hogy egy hajszálon is elbukhat egy csapat, és amikor a klasszisok csapnak össze, bármi megtörténhet. Mivel még nagyon sok van hátra a BL-ből, a fenti esélyek tényleg inkább a jóslat kategóriába tartoznak. Érdemes inkább a meccseket nézni, követni a híreket és azok alapján dönteni, ha már közeleg a döntő.

A BL csoportok helyzet

Szeptember végén a pontszámok a következőképpen alakulnak – a csoportelsőket megvastagítva kiemeltük:

- A csoport: Ajax - 3 pont, Liverpool – 3 pont, Napoli – 6 pont, Rangers – 0 pont

- B csoport: Porto – 0 pont, Atletico Madrid – 3 pont, Bayer Leverkusen – 3 pont, Brugge – 6 pont

- C csoport: Bayern München – 6 pont, Barcelona – 3 pont, Inter – 3 pont, Viktoria Plzen – 0 pont

- D csoport: Eintracht Frankfurt – 3 pont, Tottenham – 3 pont, Sporting CP – 6 pont, Marseille – 0 pont

- E csoport: Milan – 4 pont, Chelsea – 1 pont, Salzburg – 2 pont, Dinamo Zagreb – 3 pont

- F csoport: Real Madrid – 6 pont, RB Leipzig – 0 pont, Shakhtar – 4 pont, Celtic – 1 pont

- G csoport: Manchester City – 6 pont, Sevilla – 1 pont, Dortmund – 3 pont, Koppenhága – 1 pont

- H csoport: PSG- 6 pont, Juventus – 0 pont, Benfica – 6 pont, Maccabi Haifa – 0 pont

Összefoglalva

Látható, hogy a bukmékereknek megvannak a maguk favoritjai, az, hogy végül ezek a csapatok meddig jutnak még erősen kétséges. Érdemes tehát nézni a mérkőzéseket, tényleg olvasgatni, megnézni a híreket és elemzéseket. De ami a foci célja lenne: szórakozz!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását