2024. április 29. - Péter

Petrétei kérjen bocsánatot és mondjon le

A Fidesz és a KDNP felszólítja Petrétei Józsefet, hogy mondjon le és kérjen bocsánatot a magyar nemzettől, mert a demográfiai problémák miatt 1 millió ázsiai Magyarországra telepítésével kapcsolatos előterjesztést készített az általa vezetett tárca.
2007. február 22. csütörtök 12:07 - Hírextra
Semjén Zsolt szerint, ha az igazságügyi miniszter tudott az előterjesztésről, akkor morálisan, ha pedig nem tudott, akkor szakmailag alkalmatlan a tárca vezetésére. A KDNP frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatója végén kiosztotta az emlegetett 39 oldalas előterjesztést, amelynek a fedőlapján az áll, hogy 2007. január 17-től számítva 10 évre titkosított az anyag.

A Semjén Zsolt által bemutatott előterjesztés, a Fidesz és a KDNP honlapján is olvasható csütörtöktől. A kereszténydemokrata képviselő azt mondta, hogy az iratok nyilvánosságra hozásával az volt a célja: a kormány ne fogadhasson el egy ilyen stratégiát, és így a Fidesz-KDNP által kidolgozott családtámogatási rendszert alkalmazzák a migrációs problémák megoldására. Semjén Zsolt kiemelte, egyetértenek azzal, hogy a politkai üldözötteket Magyarországon be kell fogadni és elképzelhetőnek tartják, hogy szükség lehet korlátozott bevándorlásra, de nem az előterjesztés által javasoltak szerint.

Semjén úgy véli: nem azt az embert kell üldöznie az igazságügyi tárcának, aki "felelős hazafiként" kiadta az előterjesztést, hanem azt kell eltávolítani, aki ezt megfogalmazta és azt a minisztert, aki jóváhagyta.

A 39 oldalas, "Előterjesztés a Kormány részére a Magyar Köztársaság migrációs stratégiájáról" című összeállításban olvasható, hogy a hazai munkaerő-kínálat sem mennyiségben, sem minőségben nem tudja kielégíteni a hazai munakerő-keresletet. Ezért "a harmadik országok állampolgárok szembeni korlátozó intézkedések fokozatos feloldására van szükség." A dokumentum kitér arra is, hogy a folyamatosan elöregedő társadalom miatt, a század közepére 20 százalékos népességcsökkenés várható, és csakis egy "emelt szintű" bevándorlás jelenthet megoldást. Ez viszont azt jelenti, hogy "akár milliós nagyságrendű külföldi eredetű népesség integrálása szükséges (...) ezt a legnagyobb valószínűség szerint az ázsiai országokból érkező migránsok adják majd."
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását