2024. március 29. - Auguszta

Az ideális kutyaeledel kiválasztása fontosabb, mint gondolnád

Legyen szó újonc állattartóról vagy tapasztalt profiról, a kutyád megfelelő táplálása fontos része annak, hogy hosszú távon egészséges legyen.
2022. augusztus 17. szerda 07:22 - HírExtra

A megfelelő minőségű táppal etetve ugyanis a kedvenced szőrzete igazán fényes és sima lesz, erősödik az immunrendszere, illetve megfelelően működik majd az emésztőrendszere. 

Az Acana márka

Ilyen prémium minőségű eledel többek között a ZebraPets.hu kínálatában kapható Acana kutyatáp, ami a Champion Petfoods tulajdona, amely az árkategóriában kicsivel magasabban lévő Orijen márkát is gyártja. 

Egy igazán népszerű kutyaeledel-márkának számít, amely a világ több, mint 60 országában kapható. A termékpalettájukban gabonát tartalmazó és gabonamentes opciók, valamint korlátozott összetevőkből álló receptúrák is fellelhetők, így biztosan találsz majd olyan terméket, amely megfelel a kedvenced speciális igényeinek. 

Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy minden összetevő biztonságos és megbízható forrásból származik.

A legfőbb összetevők elemzése

A kutyaeledelek talán legfőbb összetevője a csirke, amely bár minőségi élelmiszercikk, akár 73% vizet is tartalmazhat, ezért a megfőzése után a nedvesség nagy része elvész, így a hústartalom az eredeti tömegnek csak a töredékére csökken. A feldolgozás után ez a tétel valószínűleg a késztermék teljes tartalmának kisebb részét teszi ki.

Továbbá a csirke kiolvasztásánál kinyerik a zsírját is, és ezt szintén belecsempészik az eledelbe. A csirke zsírja pedig gazdag linolsavban, amely az élethez nélkülözhetetlen omega-6 zsírsav. Bár nem hangzik túl étvágygerjesztőnek, valójában ez igenis egy minőségi alapanyag.

Aztán fontos megjegyezni azt is, hogy a receptben szereplő tíz összetevő közül hat egy-egy hüvelyes: zöldborsó, vörös lencse, pinto bab, csicseriborsó, zöld lencse és sárgaborsó, amely szintén nagyban hozzájárul az étel magas fehérjetartalmához. 

A mennyiség is fontos

Nemcsak a kutyatáp minősége a fontos, hanem az is, hogy a kutyus megfelelő mennyiséget kapjon belőle. A túl kevés alultápláltsághoz, a túl sok pedig elhízáshoz vezethet.

A legtöbb kutyaeledel címkéjén viszont szerepel egy táblázat, amely elmagyarázza, mennyi táplálékot kell a súlyának megfelelően bejuttatni a szervezetébe. Miután megvan a mennyiség, sok praktikus kisállateledel kanál kapható, amelyek megjelölik a megfelelő adagot. 

Végső gondolatok

Reméljük, hogy ez a kis áttekintés megmutatta, hogy az Acana egy népszerű, megfizethető, kiváló minőségű kutyaeledel, amely méltán tett szert a hírnevére. A márka hisz abban, hogy kedvenced számára olyan étrendet kell biztosítani, amely hasonlít ahhoz, amit a vadonban ennének, ezért rengeteg állati eredetű fehérjét tartalmaznak a természetes táplálék biztosítása érdekében.

Illetve, mint ahogy azt már fentebb is említettük mindig helyi eredetű alapanyagokat használnak, és a termékeiket az elejétől a végéig a helyi gyáraikban állítják elő a termékeiket. Számos kutyaeledel közül választhatsz, de javasoljuk, hogy az ár, a tápanyagtartalom, az összetevők és a minőség alapján próbáld ki az Acana márkáját.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását