Az ideális kutyaeledel kiválasztása fontosabb, mint gondolnád

Legyen szó újonc állattartóról vagy tapasztalt profiról, a kutyád megfelelő táplálása fontos része annak, hogy hosszú távon egészséges legyen.

A megfelelő minőségű táppal etetve ugyanis a kedvenced szőrzete igazán fényes és sima lesz, erősödik az immunrendszere, illetve megfelelően működik majd az emésztőrendszere. 

Az Acana márka

Ilyen prémium minőségű eledel többek között a ZebraPets.hu kínálatában kapható Acana kutyatáp, ami a Champion Petfoods tulajdona, amely az árkategóriában kicsivel magasabban lévő Orijen márkát is gyártja. 

Egy igazán népszerű kutyaeledel-márkának számít, amely a világ több, mint 60 országában kapható. A termékpalettájukban gabonát tartalmazó és gabonamentes opciók, valamint korlátozott összetevőkből álló receptúrák is fellelhetők, így biztosan találsz majd olyan terméket, amely megfelel a kedvenced speciális igényeinek. 

Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy minden összetevő biztonságos és megbízható forrásból származik.

A legfőbb összetevők elemzése

A kutyaeledelek talán legfőbb összetevője a csirke, amely bár minőségi élelmiszercikk, akár 73% vizet is tartalmazhat, ezért a megfőzése után a nedvesség nagy része elvész, így a hústartalom az eredeti tömegnek csak a töredékére csökken. A feldolgozás után ez a tétel valószínűleg a késztermék teljes tartalmának kisebb részét teszi ki.

Továbbá a csirke kiolvasztásánál kinyerik a zsírját is, és ezt szintén belecsempészik az eledelbe. A csirke zsírja pedig gazdag linolsavban, amely az élethez nélkülözhetetlen omega-6 zsírsav. Bár nem hangzik túl étvágygerjesztőnek, valójában ez igenis egy minőségi alapanyag.

Aztán fontos megjegyezni azt is, hogy a receptben szereplő tíz összetevő közül hat egy-egy hüvelyes: zöldborsó, vörös lencse, pinto bab, csicseriborsó, zöld lencse és sárgaborsó, amely szintén nagyban hozzájárul az étel magas fehérjetartalmához. 

A mennyiség is fontos

Nemcsak a kutyatáp minősége a fontos, hanem az is, hogy a kutyus megfelelő mennyiséget kapjon belőle. A túl kevés alultápláltsághoz, a túl sok pedig elhízáshoz vezethet.

A legtöbb kutyaeledel címkéjén viszont szerepel egy táblázat, amely elmagyarázza, mennyi táplálékot kell a súlyának megfelelően bejuttatni a szervezetébe. Miután megvan a mennyiség, sok praktikus kisállateledel kanál kapható, amelyek megjelölik a megfelelő adagot. 

Végső gondolatok

Reméljük, hogy ez a kis áttekintés megmutatta, hogy az Acana egy népszerű, megfizethető, kiváló minőségű kutyaeledel, amely méltán tett szert a hírnevére. A márka hisz abban, hogy kedvenced számára olyan étrendet kell biztosítani, amely hasonlít ahhoz, amit a vadonban ennének, ezért rengeteg állati eredetű fehérjét tartalmaznak a természetes táplálék biztosítása érdekében.

Illetve, mint ahogy azt már fentebb is említettük mindig helyi eredetű alapanyagokat használnak, és a termékeiket az elejétől a végéig a helyi gyáraikban állítják elő a termékeiket. Számos kutyaeledel közül választhatsz, de javasoljuk, hogy az ár, a tápanyagtartalom, az összetevők és a minőség alapján próbáld ki az Acana márkáját.