2024. április 19. - Emma

Jutalomfalatok és rágókák BARF módra

A BARF étrend mellett fontos odafigyelni a megfelelő jutalomfalatokra és rágókákra is. Az egészséges étrendet nem célszerű elrontani nem megfelelő minőségű kiegészítőkkel. Mindemellett pedig ügyelni kell a kis kedvencek fogainak egészségére is.
2021. augusztus 23. hétfő 11:14 - HírExtra

A kutyafogkő megelőzésének fontossága

Az egyik legsűrűbben előforduló probléma kutyák esetében a fogkő. A kutyák 80%-át érinti 3 éves kor felett. Az elhanyagolt fogak kutyák esetében sok súlyos egészségügyi következményt vonhatnak maguk után. Kiemelt fontosságú, hogy ügyelj kis kedvenced fogainak egészségére! 

A hangsúly a megelőzésen van a kutyák fogkövét tekintve. Ügyelj a rendszeres fogmosásra, hiszen ez nem csak az emberek, hanem a kutyák alapvető szükséglete is. Vásárolhatsz rágókákat, jutalomfalatokat, de ügyelj rá, hogy csak természetes, legalább 90%-os hústartalmú termékeket válassz!

Mi a jó választás?

90% alá ne menj, amikor hústartalomról van szó. Jó választás a lábszárcsont, a szárított pacal, a marhafejbőr, agancs, kávéfabot. Ne tarts az olyan falatoktól sem, mint a szárított szőrös nyúlfül. A kutyák ősei is szőröstül-bőröstül fogyasztották el a zsákmányt, nem is ok nélkül. A szőr bár emészthetetlen, jó szolgálatot tesz a gyomor és a belek érdekében, tisztítja azokat. A nyúlfül ráadásul alacsony zsírtartalmú, így adhatod éppen diétán lévő kutyának is.

Szintén jó döntés a szárított marhafejbőr is. A levegőn történő szárítás során jobban megtartja a tápanyagokat, fehérjét, rostokat, vitaminokat. Választhatsz halat is, hiszen tévhit, hogy az csupán a macskák eledele. A vadlazacbőrnél nem is találhatsz egészségesebb rágcsálnivalót kedvencednek.

Mindezt és még sok más természetes alapanyagokból készült, magas hústartalmú falatot és rágókát találsz a BioZoo.hu kínálatában.

A minőségi jutalomfalattal jutalmazol igazán

A helyes, nyers BARF etetés mellett fontos ügyelni az ugyanolyan jó minőségű és természetes összetevőjű jutalomfalatokra kutyáknak. Könnyen elronthatod a nyers etetés hatékonyságát silány minőségű jutifalatokkal, arról nem is beszélve, hogy allergiás állatok esetén gondot is okozhatsz.

Mindig ügyelj arra, hogy csak 100%-ban természetes alapanyagokból készült terméket vásárolj. Ezzel elkerülheted a boltokban kapható kiegészítők nemkívánatos összetevőit, mint a kukorica, szója, amik allergén anyagok is lehetnek. Gyakori az „állati és növényi melléktermék” feltüntetése is ezeken a termékeken, amikről sosem tudhatod, hogy valójában mit takarnak. Jobb ezektől tartózkodni.

Ugyanez igaz a rágókra is, amik gyakran teli vannak szénhidrátokkal és szintetikus adalékanyagokkal, növényi melléktermékekkel, aromákkal. A szénhidrát elhízáshoz vezet, a többi hozzávaló pedig szintén rizikófaktort jelent.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását