2022. május 22. - Júlia, Rita

Gondban a holland bevándorlási hivatal

A holland bevándorlási hivatalnak (IND) nincs elég pénze és munkatársa ahhoz, hogy megfelelően működjék - írta az NlTimes című holland hírportál, az Igazságügyi és Biztonsági Felügyelet héten közzétett jelentésére hivatkozva.
2022. május 4. szerda 10:59 - HírExtra

A felügyelet szerint az alkalmazottak túl nagy terhelésnek vannak kitéve, és a tapasztalt munkaerő hiánya miatt a menedékkérelmek elbírálása akadozik. Az új alkalmazottaknak például gyakran egyedül kell elbírálniuk a menedékjogi kérelmeket, míg maga az elbírálási folyamat is egyre bonyolultabbá válik.  
    
A munkaerő hiánya miatt a bevándorlási hivatal tavaly több hónapra felfüggesztette az ellenőrzést, így senki sem ellenőrizte, hogy a gyakran tapasztalatlan alkalmazottak vajon helyesen dolgozták-e fel a menedékjogi kérelmeket.
    
A szakértők szerint az igazságügyi minisztériumnak lépéseket kell tennie, hogy megfelelő pénzügyi és humánerőforrás álljon rendelkezésre a bevándorlási hivatal számára. A hivatalnak ugyanakkor biztosítania kell, hogy az alkalmazottaknak elegendő idejük legyen arra, hogy elég információt gyűjtsenek a menedékkérőktől a megalapozott döntések meghozatalához.
    
A hírportál szerint a hollandiai menekültügyi rendszer már jó ideje problémákkal küszködik: 2020 elején például több, mint 15 000 menedékkérelmet nem dolgoztak fel a törvényes határidőn belül, ennek következtében az állam mintegy 65 millió eurós bírságot fizetett, hogy kártalanítsa a menedékkérőket. Idén a családegyesítési kérelmek mintegy egyharmadát nem dolgozták fel a törvényben előírt hat hónapon belül. Az IND a bírálatok nyomán ígéretet tett arra, hogy könnyített eljárást alkalmaz majd a családegyesítési kérelmek elbírálásakor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását