2024. április 20. - Tivadar

Mi lesz az Északi Sarkkörrel?

Az Európai Bizottság konzultációt indított az Észak Sarkkörrel kapcsolatos uniós politikáról. A kezdeményezés alkalmat ad a térségre vonatkozó uniós megközelítések széles körű megvitatására, többek között az európai zöld megállapodást célzó törekvések fényében.
2020. július 21. kedd 07:11 - HírExtra

Josep Borrell az EU-s külpolitikáért felelős főképviselő szerint az éghajlatváltozás következtében drámai változások zajlanak e területen, nő a geopolitikai jelentősége, és egyre több szereplő lát új stratégiai és gazdasági lehetőségeket a régióban.
    
Az Európai Uniónak teljes mértékben készen kell állnia az új fejlemények hatékony kezelésére az uniós érdekekkel és értékekkel összhangban - jelentette ki.
    
Virginijus Sinkevicius, a környezetpolitikáért feleős uniós biztos elmondta, hogy az EU-nak vezető szerepet kell vállalnia a térségben, világos és koherens politikával, amely képes megküzdeni az elkövetkezendő évek kihívásaival.
    
A hétfőn megnyitott nyilvános konzultációban 2020. november 6-ig lehet részt venni.
    
A 2008-ban induló uniós sarkvidék politika céljai a térség és lakosságának védelme, az ott fellelhető erőforrások fenntartható használatának ösztönzése, és a hozzájárulás a hatékonyabb északi-sarkvidéki többoldalú kormányzáshoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását