2024. március 29. - Auguszta

Egy vadász elengedhetetlen kelléke, a vadász kabát

Az időjárás folyamatosan változik. Legfőképpen a tavaszi időjárás nagyon csalóka, hiszen egyik percben süt a nap, majd heves zivatarok és széllökések alakulnak ki. A vadászok éjjel vadásznak, amikor meglehetősen hideg az idő, egyes esetekben még tavasszal és a nyári hónapokban is. Éppen ezért egy vadász egyik legfontosabb ruházata nem más, mint a vadászok számára kialakított kabát.
2022. május 4. szerda 08:49 - HírExtra

Egy jó vadászdzseki mindenképpen kiváló hőtartománnyal rendelkezik, hogy a legnagyobb hidegben is kellőképpen tartani tudja a meleget. Kiemelkedő jellemzője még, a jó légáteresztő képesség, illetve az is nagyon lényeges, hogy egy vadász kabátot sokoldalúság is jellemezze és az sem rossz tulajdonság, ha többféle funkcióval bír. 

Milyen kabát válasszunk? 

Sokféle vadász kabát létezik, így nem mindig olyan egyszerű a választás. A klasszikus téli vadász kabátok minden esetben jó választásnak bizonyulnak a hideg, téli napokon. A kabát bélése nem csak meleget, hanem nagyfokú kényelmet is biztosít. A legtöbb téli vadász kabát szél - és vízálló, így ellenáll az időjárási elemeknek. A hosszabb és kapucnis modellek extra meleget biztosítanak. És egyes kabátok még kézmelegítővel is ellátottak. 

Mikor lehet szüksége egy vadásznak poncsóra? Például ilyen a lesvadászat, hiszen ez a kabát nem csak könnyű és meleg, de még csuklyával is ellátott. 

Az úgynevezett deerhunter vadászkabát kötött kiegészítőkkel készült és a sokoldalúság jellemzi. A karok alatti rész, puha kötött anyagból áll, ami jó légáteresztést tesz lehetővé. Egy ilyen stílusos kabát nem csak a vadászaton tesz jó szolgálatot, hanem más szabadidős tevékenységeknél is. 

A polár kabátok is nagyon népszerűek a vadászok körében, hiszen nagyfokú meleget biztosítanak és kifejezetten kényelmes ruházatról van szó. A hideg időben is biztosítja azt a komfortérzetet, amelyre egy vadásznak a hideg időben szüksége van. A polár anyagból készült modellek könyökfolttal ellátottak, illetve oldalsó zsebekkel és cipzáras mellzsebekkel rendelkeznek. 

Az egyik legnépszerűbb kabát a vadászok körében nem más, mint a csúcstechnológiával készült, azaz a fűthető kabát. Ez a kabát vízlepergető funkcióval rendelkezik, amit egyetlen kattintással aktiválhatunk a mellzsebben. A nagyfokú kényelemet továbbá a kabát három elülső zsebe és a húzózsinór teszi lehetővé. A hőmelegítőt ki is kapcsolhatjuk, és amikor dideregni kezdünk, egyetlen kattintással újra bekapcsolhatjuk. A hőmelegítő töltője a mellkas zsebben található.  

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását