2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A műanyag ablak olyan, mint a svájci óra

Biztosan Ön is hallott már a svájci óra pontosságáról és minőségéről. Hogyan állítható ez párhuzamba a műanyag ablakokkal? Nagyon egyszerűen: mindkettő ugyanazokat az értékeket közvetíti tulajdonosáról a külvilágnak.
2022. április 17. vasárnap 15:45 - HírExtra

Ami az óra esetében a pontosság, az az ablaknál a hőszigetelés

Ahogy az órának csak akkor van értelme, ha a pontos időt mutatja, az ablak akkor funkcionál jól, ha kellőképpen hőszigetel. Ennek érdekében legalább 3-4 légkamrás termékeket érdemes választani, de már az 5-6 vagy akár több légkamrás kiszerelés sem ritka. Míg a légkamrák számában az az ideális, ha minél magasabb számot látunk, addig az U értéket is nézni kell, ez pedig akkor jó, ha minél alacsonyabb. Az U érték azt mutatja meg, hogy egy időegység alatt mennyi hőenergia halad át egy adott falszerkezet 1 négyzetméternyi felületén.

Érték a csend

A nyugodt pihenés alapfeltétele, hogy a nyílászáró képes legyen a külső hanghatásokat kizárni. Ez a képesség bizonyos mértékig minden ajtó és ablak tulajdonsága, amennyiben mechanikusan jól működik. Ha kiemelten zajos a környék, ahol él, akkor érdemes plusz hangszigetelő fóliát is kérni kiegészítésként. 

A tökéletes harmónia

A nyílászárónak tökéletesen illeszkednie kell az épület szerkezetéhez és adottságaihoz. A nagyobb belmagassággal rendelkező polgári lakások ablakai minimum 6 légkamrát és háromrétegű üvegezést igényelnek. A régebben épült tégla- vagy panellakásokba az 5 légkamrás kivitel is elég lehet. Panel esetében viszont a szélellenállást is figyelembe kell venni. Válasszon modern műanyag ablakot az RS Ablak kínálatából.

A beépítés

Mit sem ér a tökéletes nyílászáró megtalálása, ha a gyártási folyamat lassú vagy hibás, esetleg a kivitelezés hagy kívánnivalót maga után. A megfelelő szakember kiválasztása legalább akkora körültekintést igényel, mint magáé az ajtóé / ablaké. Ha még nincsen konkrét elképzelése, a bemutatótermi látogatás felettébb hasznos lehet. A tapasztalt tanácsadók szívesen segítenek a széles termékpalettát szűkíteni a személyes preferenciák alapján.

Amennyiben nincs ideje több helyet meglátogatni, akkor hívja segítségül az internetet. Ma már minden komolyabb cég rendelkezik weboldallal, ahol megtekinthetők a referenciák, az ügyfelek véleménye, elérhetőség, illetve azt is érdemes megnézni, hogy vállal-e garanciát a cég az elvégzett munkálatokért.

Mit szólna, ha olyan céget találna, ami a gyártásról és a beszerelésről is gondoskodik? Így egy sor kellemetlenségtől kímélheti meg magát, amit a több szakember összehangolása okoz. Az RS Ablak kínálatában a legjobb minőségű műanyag nyílászárók közül választhat, amit a lehető leggyorsabban legyártanak és professzionálisan be is építenek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását