A műanyag ablak olyan, mint a svájci óra

Biztosan Ön is hallott már a svájci óra pontosságáról és minőségéről. Hogyan állítható ez párhuzamba a műanyag ablakokkal? Nagyon egyszerűen: mindkettő ugyanazokat az értékeket közvetíti tulajdonosáról a külvilágnak.

Ami az óra esetében a pontosság, az az ablaknál a hőszigetelés

Ahogy az órának csak akkor van értelme, ha a pontos időt mutatja, az ablak akkor funkcionál jól, ha kellőképpen hőszigetel. Ennek érdekében legalább 3-4 légkamrás termékeket érdemes választani, de már az 5-6 vagy akár több légkamrás kiszerelés sem ritka. Míg a légkamrák számában az az ideális, ha minél magasabb számot látunk, addig az U értéket is nézni kell, ez pedig akkor jó, ha minél alacsonyabb. Az U érték azt mutatja meg, hogy egy időegység alatt mennyi hőenergia halad át egy adott falszerkezet 1 négyzetméternyi felületén.

Érték a csend

A nyugodt pihenés alapfeltétele, hogy a nyílászáró képes legyen a külső hanghatásokat kizárni. Ez a képesség bizonyos mértékig minden ajtó és ablak tulajdonsága, amennyiben mechanikusan jól működik. Ha kiemelten zajos a környék, ahol él, akkor érdemes plusz hangszigetelő fóliát is kérni kiegészítésként. 

A tökéletes harmónia

A nyílászárónak tökéletesen illeszkednie kell az épület szerkezetéhez és adottságaihoz. A nagyobb belmagassággal rendelkező polgári lakások ablakai minimum 6 légkamrát és háromrétegű üvegezést igényelnek. A régebben épült tégla- vagy panellakásokba az 5 légkamrás kivitel is elég lehet. Panel esetében viszont a szélellenállást is figyelembe kell venni. Válasszon modern műanyag ablakot az RS Ablak kínálatából.

A beépítés

Mit sem ér a tökéletes nyílászáró megtalálása, ha a gyártási folyamat lassú vagy hibás, esetleg a kivitelezés hagy kívánnivalót maga után. A megfelelő szakember kiválasztása legalább akkora körültekintést igényel, mint magáé az ajtóé / ablaké. Ha még nincsen konkrét elképzelése, a bemutatótermi látogatás felettébb hasznos lehet. A tapasztalt tanácsadók szívesen segítenek a széles termékpalettát szűkíteni a személyes preferenciák alapján.

Amennyiben nincs ideje több helyet meglátogatni, akkor hívja segítségül az internetet. Ma már minden komolyabb cég rendelkezik weboldallal, ahol megtekinthetők a referenciák, az ügyfelek véleménye, elérhetőség, illetve azt is érdemes megnézni, hogy vállal-e garanciát a cég az elvégzett munkálatokért.

Mit szólna, ha olyan céget találna, ami a gyártásról és a beszerelésről is gondoskodik? Így egy sor kellemetlenségtől kímélheti meg magát, amit a több szakember összehangolása okoz. Az RS Ablak kínálatában a legjobb minőségű műanyag nyílászárók közül választhat, amit a lehető leggyorsabban legyártanak és professzionálisan be is építenek.