2024. április 19. - Emma

Bútorfestéshez milyen ecsetet válasszunk?

Megálmodtuk az új stílust, a színt, így a festék beszerzését követően adódik az újabb nagy kérdés, milyen ecsetet válasszunk? Milyen a tökéletes ecset bútorfestéshez, létezik ilyen egyáltalán?
2021. december 17. péntek 15:09 - HírExtra

Festék és ecset, indulhat a bútorfestés!

Ahogy sok minden másban, ecset és ecset között is van különbség. Miután a festéket kiválasztottuk és izgatottan állnánk neki a bútorfestésnek, érdemes időt szánni arra, hogy a kellékeket is megfelelően válasszuk ki. 

Ha még nincs ecseted, akkor mindenképpen jó, ha vizualizálod magad előtt az elérni kívánt eredményt, meghatározod a festési technikát, majd kiválaszthatod a kiegészítőt. Mindezek után indulhat a bútorfestés!

Milyen ecsettel mit fessünk?

Amennyiben szeretnéd, hogy a festés ne hagyjon nyomot maga után, akkor ajánlott puha, rövid sörtéjű ecsetet választani, amely kifejezetten takarékosan használja a festéket, és szépen el lehet vele oszlatni a felvett mennyiséget a felületen. 

Ha a tökéletes egyenletességre törekszel, akkor a Birdo Shopban kapható ecsetek mindenképpen jó választásnak bizonyulnak. Ezek az eszközök a legtöbb esetben semmilyen zavaró foltot nem hagynak, persze függ ez a festéktől és a festési technikától is, de nagy valószínűséggel ezek nem okoznak majd csalódást. 

A La Pajarita spanyol prémiumminőségű, környezetbarát és pénztárcakímélő, bútorfestéshez, bútorfelújításhoz szükséges eszközök - rendkívül széles kínálatban, akár kezdők számára is - megtalálhatóak a Birdo Shop termékeik között. Így az ecsetek között is bátran keresgélj, ha a festésen kívül stencilezéshez, díszítéshez vagy éppen bútorwax felviteléhez szeretnél választani. 

A pici, ovális ecset éppen ezekhez, a stencilhez és a dekoráláshoz nyújt remek segítséget, sarkokat és részleteket kimondottan jól lehet vele festeni. A waxoláshoz is használhatjuk, bár ehhez inkább a nagyobb fajta ajánlott. 

A hosszú sörtéjű és vastagabb szálú ecset a nagyobb felületeken használható könnyen, gyorsan és eredményesen, illetve kifejezetten ezt érdemes használni, ha rusztikus felületet szeretnénk elérni. 

Tippek az ecset kiválasztásához

Bár a természetesség sokaknál fő szempont, a festőkellék kiválasztásakor azonban a szintetikus sörték mellett kell letenni a voksunkat. Az anyaga, a keménysége célzottan festéshez tervezett, formázásuknak köszönhetően pedig tökéletesen egyenletes szálúak. 

Mivel a jó minőségű ecset nem olcsó, így feltétlenül ajánlott gondosan elmosni és megfelelően tárolni, hogy bizony hosszú távon kiszolgáljon. A hosszabb élettartamon kívül a minőségi ecsetválasztás mellett szól, hogy nem kell bajlódni a szőr hullásával, a kényelmetlen fogással vagy a festék pazarlása miatt aggódni. 

Mindenekelőtt a lényeg, hogy szeress a kiválasztott darabbal dolgozni, hiszen ez az “énidő” és a kikapcsolódás, tehát élvezd, amit csinálsz! Érdemes ezért többféle kivitelt kipróbálni és a tapasztalatoknak megfelelően választani!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását