Bútorfestéshez milyen ecsetet válasszunk?

Megálmodtuk az új stílust, a színt, így a festék beszerzését követően adódik az újabb nagy kérdés, milyen ecsetet válasszunk? Milyen a tökéletes ecset bútorfestéshez, létezik ilyen egyáltalán?

Festék és ecset, indulhat a bútorfestés!

Ahogy sok minden másban, ecset és ecset között is van különbség. Miután a festéket kiválasztottuk és izgatottan állnánk neki a bútorfestésnek, érdemes időt szánni arra, hogy a kellékeket is megfelelően válasszuk ki. 

Ha még nincs ecseted, akkor mindenképpen jó, ha vizualizálod magad előtt az elérni kívánt eredményt, meghatározod a festési technikát, majd kiválaszthatod a kiegészítőt. Mindezek után indulhat a bútorfestés!

Milyen ecsettel mit fessünk?

Amennyiben szeretnéd, hogy a festés ne hagyjon nyomot maga után, akkor ajánlott puha, rövid sörtéjű ecsetet választani, amely kifejezetten takarékosan használja a festéket, és szépen el lehet vele oszlatni a felvett mennyiséget a felületen. 

Ha a tökéletes egyenletességre törekszel, akkor a Birdo Shopban kapható ecsetek mindenképpen jó választásnak bizonyulnak. Ezek az eszközök a legtöbb esetben semmilyen zavaró foltot nem hagynak, persze függ ez a festéktől és a festési technikától is, de nagy valószínűséggel ezek nem okoznak majd csalódást. 

A La Pajarita spanyol prémiumminőségű, környezetbarát és pénztárcakímélő, bútorfestéshez, bútorfelújításhoz szükséges eszközök - rendkívül széles kínálatban, akár kezdők számára is - megtalálhatóak a Birdo Shop termékeik között. Így az ecsetek között is bátran keresgélj, ha a festésen kívül stencilezéshez, díszítéshez vagy éppen bútorwax felviteléhez szeretnél választani. 

A pici, ovális ecset éppen ezekhez, a stencilhez és a dekoráláshoz nyújt remek segítséget, sarkokat és részleteket kimondottan jól lehet vele festeni. A waxoláshoz is használhatjuk, bár ehhez inkább a nagyobb fajta ajánlott. 

A hosszú sörtéjű és vastagabb szálú ecset a nagyobb felületeken használható könnyen, gyorsan és eredményesen, illetve kifejezetten ezt érdemes használni, ha rusztikus felületet szeretnénk elérni. 

Tippek az ecset kiválasztásához

Bár a természetesség sokaknál fő szempont, a festőkellék kiválasztásakor azonban a szintetikus sörték mellett kell letenni a voksunkat. Az anyaga, a keménysége célzottan festéshez tervezett, formázásuknak köszönhetően pedig tökéletesen egyenletes szálúak. 

Mivel a jó minőségű ecset nem olcsó, így feltétlenül ajánlott gondosan elmosni és megfelelően tárolni, hogy bizony hosszú távon kiszolgáljon. A hosszabb élettartamon kívül a minőségi ecsetválasztás mellett szól, hogy nem kell bajlódni a szőr hullásával, a kényelmetlen fogással vagy a festék pazarlása miatt aggódni. 

Mindenekelőtt a lényeg, hogy szeress a kiválasztott darabbal dolgozni, hiszen ez az “énidő” és a kikapcsolódás, tehát élvezd, amit csinálsz! Érdemes ezért többféle kivitelt kipróbálni és a tapasztalatoknak megfelelően választani!