2024. március 19. - József, Bánk

Momentum: Demeter Szilárdot le kell váltani

Szabó Szabolcs, független országgyűlési képviselő és a Momentum összellenzéki, csepeli képviselőjelöltje, a közösségi oldalán számolt be arról, hogy írásban is megkérdezte Kásler Miklóst mit gondol Demeter Szilárd szégyenteljes kijelentéseiről.
2021. november 26. péntek 13:36 - HírExtra

„Írásban is megkérdeztem Káslert, hogy elfogadhatónak tartja-e Demeter Szilárd bárdolatlan kinyilatkoztatásait a magyar kulturális élet szereplőiről.” - kezdi bejegyzésében a képviselő.

Szabó elmondása szerint korábban már szóban faggatta Káslert, de akkor csak annyit válaszolt, hogy Demeter nagyfiú és azt mond, amit akar. Most az írásos kérdésre az alábbi választ kapta Rétvári Bencétől, Kásler államtitkárától: „Magyarországon szólás- és véleményszabadság van. Ez vonatkozik Önre is és Demeter Szilárdra is. Kérem, Ön is tartsa tiszteletben mások véleményét, ha már mindenkitől elvárja, hogy tiszteletben tartsa az Ön véleményét.”

„Hát ezen a szellemi színvonalon mozog ma a kulturális életért felelős miniszter, az államtitkára. A fő kultúrharcos ezek szerint nyugodtan leszarozhatja a magyar szerzők döntő többségét, meg a színházi előadásokat, kukába kívánhatja a kortás irodalmi művek döntő többségét.” - fejtette ki a véleményét Szabó Szabolcs.

A független képviselő szerint azt a kulturális vezetőt, aki leszidja a kultúra jelentős részét, azt nem védeni, hanem leváltani kell. „Márpedig ha ebben a minőségében leszarozza a magyar kultúra nagyobb részét, akkor egyszerűen alkalmatlan a posztjára. Az ilyen embereket nem védeni, hanem leváltani kellene.”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását