2024. május 5. - Györgyi

Népszerűtlen ÖKO-program

Kevesen vettek részt az idén a távhő árának mérséklésére indított ÖKO-programban, a Fővárosi Önkormányzat arra számít, hogy jövőre sokkal többen csatlakoznak majd a kezdeményezéshez - közölte Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester kedden Budapesten, a Társa
2008. november 25. kedd 19:35 - Hírextra
A polgármester elmondta: az idén azért csatlakoztak viszonylag kevesen, mert hosszú időt vesz igénybe a rendszer üzembe helyezése és a pályáztatás, de reményeik szerint 2010-ig a távhőt használó háztartások többsége kapcsolódik a programhoz. Ennek keretében a Főtáv szakemberei szabályzóval látják el a radiátorokat, s január 1-jéig visszamenőleg 10 százalékos kedvezményt adnak a csatlakozó háztartásoknak.

Bojár Iván András városarculati tanácsnok arról számolt be, hogy komoly eredményeket értek el a graffiti-mentesítésben: a kampány keretében a Nagykörúton mintegy 250 épület és 800 üzlet homlokzatát tisztították meg a falfirkáktól, mindössze három hét alatt.

A tervek között szerepel, hogy a közös képviselőket bevonják abba a monitoring rendszerbe, amelynek lényege: "forródrótokat" működtetnek a firkálók leleplezése érdekében. A tanácsnok rámutatott arra: a jövőben - a három nagy mobilszolgáltató bevonásával - akár képüzenetet is lehet majd küldeni, amelynek alapján a rendőrség nyomozást indíthat a firkálók ellen.

A Társasházi Közös Képviselők Fórumát minden évben megrendezik. Az eseményen előadások hangzanak el például a lakásfelújítási programok aktuális kérdéseiről, a távhőszolgáltatás helyzetéről és a távhődíj-kompenzációról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását