2024. március 29. - Auguszta

Feljebb lépett a SOTE

Több szakterületen is javította korábbi pozícióit a Semmelweis Egyetem a "US News Best Global Universities" 2022-es világrangsorában. A legjobb helyezést idén is a "Kardiológia és kardiovaszkuláris rendszer" szakterületi rangsorban érte el, amelyen - tavalyhoz képest 32 helyet előrelépve - már a világ 55. legjobb felsőoktatási intézményének számít.
2021. november 19. péntek 12:40 - HírExtra

A Semmelweis Egyetem pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kardiológiai területen kiemelkedő az egyetem idézettsége - negyedik legjobb a világon -, a nemzetközi együttműködést tekintve pedig hatodik helyezést ért el az intézmény.
    
Kardiológia és kardiovaszkuláris rendszer témában a 2016-2020 közötti időszakot tekintve a Semmelweis Egyetem kiemelt szerzői közé tartozik Merkely Béla rektor, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója (idézettség: 3540, publikációs száma: 181), Ferdinandy Péter tudományos és innovációs rektorhelyettes, a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet igazgatója (idézettség: 1712, publikációk száma: 30), valamint Maurovich-Horvat Pál, az Orvosi Képalkotó Klinika igazgatója, a Radiológiai Tanszék vezetője (idézettség: 836, publikációk száma: 68) - írták.
    
Kiemelték: az egyetem eredménye alapján maga mögé utasította például a Heidelbergi Egyetemet, a Cambridge Egyetemet és az Ultrechti Egyetemet is. Az első helyen a Harvard Egyetem található - tették hozzá.
    
Kitértek arra is, hogy az intézmény nyolc szakterületi listán szerepel. Az Endokrinológia és metabolizmus területén 24 helyet előre lépve a 121., a Biológia és biokémia területén a 321., a Sejtbiológia területén a 202., a Klinikai orvostudomány területén a 200., a Molekuláris biológia és genetika területén a 345., az Ideg- és viselkedéstudomány területen a 324., Onkológia terén pedig a 218. helyen áll - olvasható a közleményben.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását