2024. április 19. - Emma

Mellár: "Orbán egyetemromboló"

Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője tiltakozik a Pécsi Tudományegyetem modellváltása ellen.
2021. január 19. kedd 13:06 - HírExtra

Az Orbán-kormány –– kihasználva a vírusjárvány okozta rendkívüli állapotot –– rohamtempóban akarja megvalósítani az állami egyetemek modellváltását, alapítványi formába való átalakítását - írja Mellár. 

"A tervezett átalakítás durva támadás az egyetemi autonómia ellen, megfosztva az egyetemi oktatókat és hallgatókat az alapvető jogaiktól, és minden hatalmat annak a kuratóriumnak a kezébe ad, amelynek tagjait Orbán minisztere nevezi ki, örök időkre.

Tiltakozom ez ellen a durva beavatkozás ellen, és minden erőmmel azon leszek, hogy ne valósuljon meg a tervbe vett átalakítás. A Pécsi Tudományegyetem szenátusát pedig arra kérem, hogy ne szavazza meg a modellváltást. Tudom, hogy ez nem fogja megakadályozni Orbánékat abban, hogy egyetemromboló alantas tervüket megvalósítsák, de ellenállásukkal életben tarthatják azt a reményt, hogy a demokrácia ügye nem veszett el örökre, az egyetemi polgárság nem hódol be az autokratikus hatalomnak."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását