2024. április 20. - Tivadar

Legyen a fogantyú a bútorod éke

Amikor bútort vásárolunk vagy gyártatunk, ki kell választani, hogy milyen fogantyú legyen az új bútorunkon. Sokan ezt letudják azzal, hogy mindegy, csak legyen valami, mások pedig órákat töltenek a megfelelő darab kiválasztásával.
2021. november 14. vasárnap 16:06 - HírExtra

Mégis melyik a helyes? Mindegy, hogy milyen, vagy egyáltalán nem mindegy? Szerinted? Nézzük meg a gyakorlatban!

Miért fontos, hogy milyen egy bútor fogantyúja?

Bár sokaknak nem fontos, rengetegen szeretnék a legtöbbet kihozni a bútor ezen részéből is. Általában azok szoktak beletörődni, hogy bármilyen lehet a fogantyú, akiknek nem sok szépérzéke van. Vagy akik nem tudják, hogy lehet kényelmesebb is egy fiókkihúzás, mint amilyet ismernek.

Alapvetően két szerepet töltenek be ezek az elemek. Egyrészt a fiókok és szekrényajtók nyitásának olajozottságáért felelnek. Másrész ugyanakkor ott van még a nem elhanyagolható esztétikai szempont is. Egyszerűen szépnek kell lennie, illeszkednie kell a környezetéhez, a bútorhoz, a helyiség további elemeihez.

Nézd meg a VasalatWebshop minőségi fogantyúit, számos modell, típus, méret megtalálható a kínálatukban, nem véletlenül. Ahhoz, hogy minden igényt kielégítsenek, sok modellt kell, kínáljanak, amit meg is tesznek. Ezzel tudják biztosítani, hogy mindenki számára megfelelő legyen a választék.

A funkcionalitás nagyon fontos, így nem mindegy, hogy kinek, milyen típus áll kézre. Van, aki a gombra esküszik, mások inkább a rúdfogantyút részesítik előnyben. Mások ellenben nem foglalkoznak ezzel, és csak a szemükre hagyatkoznak. Megnézik, hogy mi néz ki jól, és mennyire illeszkedhet a környezetéhez, és ha megvan, amit kerestek, akkor megveszik.

Erre figyelj, ha fogantyút cserélsz

A legtöbben új bútorok vásárlásánál jutnak el oda, hogy válasszanak a fogantyúk közül. De egyre többen vannak azok, akik már úgy építtetik a bútoraikat, hogy maguk választják ki minden elemét. És azok száma is folyamatosan nő, akik rájönnek, hogy másmilyen nyitószerkezetet szeretnének a régi bútoraiknak. Rengetegen cserélik egyszerre a fióksínt és a fogantyúkat is egyúttal, így biztosítva a tökéletes nyílást és zárást.

Mielőtt megkezdenéd a cseréket, van pár dolog, amire figyelned kell. Ilyen a furattávolság, ami közel sem mindegy, mekkora. Ha lekerül a régi, akkor lehetőleg azzal azonos furattávolságút válassz. Ezzel tudod azt biztosítani, hogy a régi furat ne látszódjon ki az új fogantyú takarásából.

Vannak típusok, melyek esetén ez nem okoz gondot, de vannak olyanok is, amiknél nem kicsit. Emellett persze arra kell nagy hangsúlyt fektetni, hogy stílusban illeszkedjen a bútorhoz és a teljes térhez. Ezzel fog beleolvadni a környezetébe, nem lesz idegen ott, mégis éke lesz a bútornak.

Egyedi, különleges fogantyúk

Antik, modern vagy rusztikus? Érdekesség, hogy vannak külön gyerekeknek készült, állatfigurás fogantyúk is. Bármelyik típust választhatod, ha az passzol a bútorhoz és a helyiséghez.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását