2024. április 24. - György

Vászonkép kollázs kedvenc fotóidból

A vászonképek remek kiegészítői bármelyik otthonnak. A személyes, boldog pillanatokból remek fotók, azokból pedig szép vászonképek készülnek, amelyek mindig emlékeztetnek a felhőtlen időkre. Megmutatjuk, hogyan érdemes kollázst készíteni!
2021. november 12. péntek 08:33 - HírExtra

A kollázs előnyei

Egy családi vakáción készült fotók közül sokszor nehéz a legjobbat kiválasztani, jellemzően mindenkinek más a kedvence. Emiatt viták alakulhatnak ki, és inkább úgy dönt a család, nem is tesz ki egy képet sem.

A nagymama pedig nyilvánvalóan nem teheti ki csak az egyik unokájának a fotóját, ezért az ilyen helyzetekre találták ki a vászonkép kollázst.

A kollázs több fotó összessége, amelyek rendezett és össze-vissza formátumban is jól mutatnak. Tetszőleges alakba, például szív formába is rendezhetőek, így valódi dekorációs elemként szolgálva.

Válogasd ki kedvenc fotóidat, és készíttess belőlük csodaszép vászonkép kollázst a Vászonkép Szalon segítségével!

A kollázs típusai

Ha sikerült kiválasztanod azokat a fotókat, amelyekből kollázst szeretnél készíteni, már csak az elrendezést érdemes megfontolnod.

A kollázsnak többféle típusa is van, de jellemzően rendezett és rendezetlen verziókra bonthatjuk őket. A rendezett kollázs előnye, hogy letisztult, egyenes vonalak mentén, geometriailag pontosan vannak elhelyezve a fotók. A rendezetlen kollázs pedig egy valódi bohém életérzést biztosít a maga rendszertelenségével.

Rendezett kollázs

A rendezett kollázsokon belül népszerűek a különböző méretű, de egymás mellett és alatt elhelyezett fotók. Ennek az a legnagyobb előnye, hogy bármilyen álló vagy fekvő fotót is remekül össze lehet illeszteni anélkül, hogy képszerkesztő segítségével kellene levágni a méretet.

Aki a szabályosságot kedveli, annak érdemes egymáshoz hasonló méretű és elrendezésű fotókat kiválogatnia, hogy azok négyzet formájában illeszkedjenek egymáshoz.

Népszerűek a főképpel rendelkező montázsok is, amelyeken egy vagy több fotó szerepel kinagyítva középen, körülötte pedig kisebb-nagyobb képek helyezkednek el.

Rendezetlen kollázs

A rendezetlen kollázs lehetőségei nevéből adódóan is végtelen számúak. Ebben az esetben egymást minimálisan takarva, elforgatva szerepelnek a fotók a vászonképen, mintha azok ki lennének terítve egy asztalra. A fontos pillanatok így is remekül látszanak, mégis különleges, “visszatekintő” hangulatot kölcsönöznek, akárcsak egy filmben az összevágott képkockák.

Akár tetszőleges alakban is elrendezheted a fotókat, például szív, kör, de betűk vagy számok formájában is. Remekül mutathat egy házassági évfordulós kollázs, amelyben a számokat adja a boldog évek alatt lőtt fotók összessége.

Bízd vászonképeidet a Vászonkép Szalon gondos, precíz kezeire és minőségi szolgáltatásaira! Kérj bátran segítséget kollázs elkészítésében, és dobd fel otthonod a legboldogabb megörökített pillanatok összességével, vászonkép formájában!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását