2024. március 19. - József, Bánk

A szakállformák trendjeiről

A férfiak évszázadok óta viselnek szakállat, hiszen a férfiasság egyik leghatározottabb szimbóluma. Míg régen nem igazán válogattak a formák között, addig a 21. század férfija már számos fazon közül választhat magának. Járjunk utána együtt a trendeknek!
2021. október 15. péntek 08:40 - HírExtra

Az ősi viselet

Szakállat már az ősember is hordott. Valószínűleg ő nem sokat törődött azzal, hogy kigondolja, mi áll jól neki. Az évszázadok pedig lassan teltek és múltak, de még mindig nem veszített a népszerűségéből. Egyedül a 17-18. század táján készült festményeken fedezhetsz fel sima arcbőrrel modellt álló férfiakat. Ennek pedig az volt az oka, hogy a jó modort a borotváltsággal hozták összefüggésbe. A 2020-as évekre pedig ott tartunk, hogy a szakáll újra szexi.

Induljunk az alapoktól!

Egy jól megválasztott formához először is szakállra van szükséged. A szakállnövesztés abszolút türelemjáték. Hosszú hetekbe kerül, míg eléred a vágyott hosszt. Ebben az időszakban szükséged lesz a kitartásra is, hiszen sokáig nem azt látod a tükörben, amit szeretnél. Motiválhatod magad azzal, ha a tükör mellé kitűzöl egy fotót, amelyen azt a fazont látod, ami felé épp igyekszel. Fontos, hogy már a növekedési fázisban is ápold a szakállad! Használj kifejezetten erre a szőrre kifejlesztett sampont vagy hidratálót!

A forma

Amikor a szakáll mellett döntesz, már akkor érdemes elmélyülnöd a formák és fazonok világában. Ahhoz, hogy igazán jól álljon neked a szőr, érdemes a fej- és az arcformádat is figyelembe venned. Nagyon sok cikk és szakember foglalkozik a kérdéssel, kutass vagy kérdezz tőlük bátran!

A lehetséges fazonok

A szakáll kistestvére a borosta. Ez a fazon tényleg minden férfinak jól áll. Hozza a kicsit lezser, rosszfiús érzést, ami sok lánynál nyerő lehet. Ha csak a borosta mellett teszed le a voksod, akkor nagyon fontos a helyes borotválkozás. Ehhez kínál termékeket számodra a #Barba Italiana márka.

A borostából lesz aztán az úgynevezett rövid szakáll. A rövidből a közepes, a közepesből pedig a hosszú. Ezeket a kategóriákat a borbélyok a szőr hosszúságából állítják fel. Hosszúnak egyébként a 6 mm-es vagy annál nagyobb szőrt tartják. 

Ha úgy veszed észre, hogy elég tömötten nő a szakállad, akkor próbálkozz meg a teljes szakállal. Ez a forma azonban elég nagy odafigyelést igényel, különben rendezetlen hatást kelt. A bandholz fazon tulajdonképpen a hipster fazon, de az ápolásra ennél is nagy hangsúlyt kell majd fektetni.

A rövid változatokból is sok fazon létezik. Lehet kecskeszakállad, bajusszal vagy anélkül. Ha összenöveszted a bajuszoddal, az már körszakáll. Ha a bajuszt hosszabbra hagyod, az pedig az imperial fazon. Ha nyújtani szeretnéd az arcodat, akkor válaszd a francia villa formát vagy a Van Dyke szakállat. 

Amint látod a lehetőségek tárháza végtelen. Vágj bele bátran, hiszen biztosan találni fogsz olyan formát, ami neked is jól áll!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását