2024. április 26. - Ervin

Innivaló, árnyék, benzin, pihenő - így autózz a hőségben

Az embert és járművet egyaránt megterhelő, rendkívül magas nappali hőmérsékletre való tekintettel az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) azt javasolja, hogy az autósok csak kifogástalan műszaki állapotú járművekkel és ha lehet, teli tankkal induljanak útra.
2010. július 15. csütörtök 13:10 - HírExtra
Az egész országra érvényes harmadfokú riasztás, vagyis a hőségriadó miatt ilyenkor különösen fontos, hogy indulás előtt a járműben ellenőrizzék a fékfolyadék, motorolaj, illetve a hűtőfolyadék szintjét.

A nem várt fogalmi helyzetek miatt fontos, hogy elegendő üzemanyag álljon rendelkezésre. Az utazók létszámához igazítva vigyenek elegendő innivalót. Javasolt az árnyékolás, különösen, ha kisgyermekek vagy idős emberek utaznak a járműben. A légkondicionálóval ellátott autókban ajánlatos a hűtést bekapcsolni, és tartsanak gyakrabban pihenőt, de csak a kijelölt pihenőhelyeket vegyék igénybe. Utazás előtt tervezzék meg az útvonalat, valamint tájékozódjanak az utazási feltételekről.

Az útviszonyokról és a közlekedési helyzetről az ország egész területéről helyi tarifával hívható 06-40-40-50-60-as kék-számon, illetve a www.autopalya.hu címen lehet tájékozódni.
Az aktuális forgalmi helyzetről alapdíjas szöveges üzentben is lehet érdeklődni. A +36-70-777-4636-os számra a kiválasztott autópálya kódját (M0, M1, M3, M30, M35, M7) tartalmazó üzenetet küldve válaszként két SMS érkezik. Az első üzenetben a kiválasztott autópályára vonatkozó általános információkról értesülhetnek az autósok, a második üzenetben a két utolsó pályaeseményről, tehát balesetekről, időszakos terelésekről és egyéb, a forgalmat érintő változásokról érkeznek hírek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását