2024. március 19. - József, Bánk

MSZP: titkolózik a kormány

Orbán szerint a járvány negyedik hulláma lassan bekeríti Magyarországot, a kormány mégsem tesz semmit az oltási kedv hatásos növeléséért - írja közleményében az MSZP.
2021. október 15. péntek 13:48 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"Orbán Viktor reggeli rádióinterjújából megtudhattuk, hogy ő maga is úgy látja, a járvány negyedik hulláma lassan bekeríti Magyarországot és a delta variáns miatt a mostani veszély sokkal nagyobb, mint korábban. Mindezek után azonban a miniszterelnök nagyvonalúan átsiklott afelett, hogy ismertesse, mit kíván tenni a kormánya a védekezés megerősítése, az átoltottság növelése érdekében.

Júniusban még azzal büszkélkedett a miniszterelnök, hogy nemzetközi összevetésben az első oltások tekintetében a második helyen, a teljes átoltottság tekintetében pedig az első helyen állunk. Ez az előny már sehol sincs, ugyanis Magyarországon az oltási kampány elakadt, az átoltottság tekintetében hazánk jóval az uniós átlag alatt teljesít.

Éppen ezért a vakcinák hatékonyságát minden lehetséges eszközzel propagálni kell, erre jó példa lenne a kórházban ápoltak részletes oltottsági adatainak folyamatos nyilvánossága. A kormányzati szervek azonban továbbra is csak titkolóznak és nem hajlandók elárulni, hogy a kórházba került, illetve elhunyt covidos betegek közül hányan és hányszor voltak beoltva, illetve milyen oltóanyaggal. Szakmailag és erkölcsileg is érthetetlen, hogy miért nem osztják meg ezeket az információkat folyamatosan a nyilvánossággal, hiszen ezzel is igazolni lehetne az oltások hatékonyságát és szükségességét.

Kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja a járványkezelést, az MSZP éppen ezért már a járvány kirobbanásának kezdetétől folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást követel.

Az egész országnak az az érdeke, hogy minél többen védettek legyenek a koronavírussal szemben, ehhez azonban egy hatásos oltási kampányra van szükség. Az MSZP szerint mindent meg kell tenni az oltási kedv növelése érdekében, éppen ezért Ujhelyi István európai parlamenti képviselő bírósághoz fordult annak érdekében, hogy az adatok minél előbb nyilvánossá válhassanak."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását