2024. március 19. - József, Bánk

2021 októberének legjobban várt sporteseményei

A sportrajongóknak 2021. októberében sem kell izgalmak nélkül maradniuk, hiszen számos nemzetközi torna és esemény kerül megrendezésre világszerte. Ezek között megtalálható a Forma-1, de olyan, Magyarországon talán kevésbé ismert rendezvények is, mint az ICC Men’s T20 Világkupa, az UCI 2021-es Pályakerékpár világbajnokság vagy a World Series 2021-es eseménye.
2021. október 14. csütörtök 19:40 - HírExtra

Forma-1 Amerikai Nagydíj

Míg a legújabb foci fogadási tippek megérkeznek, a sportok szerelmesei kitekintést tehetnek a soron következő Forma-1-es nagydíj felé is. Október 22. és 24. között kerül megrendelésre az Amerikai Nagydíj, melynek mindkét szabadedzését, az időmérőt és a versenyt is közvetíti a magyar sportcsatorna.

A török futam után tovább folyik a két címvédő, Lewis Hamilton és Max Verstappen vetélkedése a világbajnoki címért, a konstruktőri versenyben pedig szintén nagy a harc a Mercedes és a Red Bull között.

Mivel a koronavírus helyzet miatt 2021-ben is elmarad a Szingapúri Nagydíj, így a F1 menedzsment döntése értelmében póthelyszínt kell keresni helyette. Erre többek között az amerikai helyszín is felmerült, így az is lehetséges, hogy Indianapolis idén két futamnak is otthont ad.

Az Amerikaiak mindenesetre jelezték, hogy érdekelné őket a dolog, mivel az októberi futamra már eladtak minden jegyet, így hihetetlenül nagy érdeklődéssel fut a 2021-es szezon a tengerentúlon is. Ha össze is jön a duplázás, várhatóan az már nem fog beleférni októberbe.

ICC Men’s T20 Világkupa

A Twenty20 International krikettjáték világbajnoksága 2020-ban került volna megrendezésre Ausztráliában, de a koronavírus helyzet miatt áttették a 2021-es évre, a házigazda szerepét pedig India vállalta magára.

Október 17-én lesz a kezdőmeccs, ahol Omán és Pápua Új-Guinea csapatai feszülnek egymásnak. A többi résztvevő között lesz még Afganisztán, Ausztrália, Banglades, Anglia, India, Pakisztán, Dél-Afrika, Skócia, Írország, Hollandia, Sri Lanka, Namíbia és Új-Zéland és West Indies tartomány.

A 16 csapat öt évvel az előző esemény után tér vissza, hogy ezt a speciális krikett típust játsszák. Egészen november 14-ig tartanak a mérkőzések, amikor is Dubaiban a döntőben csap össze a két legjobb formáció.

A pontozás során a klasszikus sémát követik, a nyertesek 2 pontot kapnak, döntetlen esetén 1-1 pont jár, a vesztes csapat pedig 0 ponttal végez.

UCI 2021-es Pályakerékpár Világbajnokság

Igencsak hányatott előélete lett a 2021-es UCI Pályakerékpár Világbajnokságnak is, hiszen Türkmenisztán már 2015-ben jelezte, hogy szívesen elvállalná a házigazda szerepét. Erre ki is jelölték az asgabati velodromot, melyet 2017-ben húztak fel, és 6000 fős befogadó képességével a világ legnagyobb ilyen létesítményének számít.

2021. júniusában azonban az UCI bejelentette, hogy a türkmén szövetség a koronavírus helyzetre hivatkozva kérte az esemény áthelyezését, és így került át a világbajnokság a mostani, franciaországi helyszínére. Roubaix városa október 20. és 24. között ad majd otthont az összecsapásnak, a Stab Velodrome-ban.

A nyitóesemény 20-án, este 6-kor lesz, de már egész nap számos néznivaló akad a sport szerelmesei számára, a következő napok viszont kőkeményen a versengésről szólnak majd. Sajnos magyar versenyző nem kvalifikálta magát, így 47 nemzet legnagyobb neveinek szurkolhatnak a magyar rajongók is. A legtöbb versenyzővel Fehéroroszország, Csehország, Spanyolország, Franciaország, Egyesült Királyság, Németország, Olaszország, Mexikó és Ukrajna képviselteti magát.

World Series 2021

A Major League Baseball (MLB) 2021-es World Series nevű szezonvégi versengése idén október 26. és november 23. között kerül megrendezésre. A győztest best-of-seven típusú játékkal határozzák meg, és a két amerikai baseball bajnokság, az Amerikai Liga és a Nemzeti Liga győztesei játsszák egymás ellen.

Idén 117. alkalommal kerül megrendezésre a szuperesemény, az elsőt még 1903-ban játszotta egymás ellen a Boston Pilgrims és a Pittsburgh Pirates. Tavaly a Los Angeles Dodgers verte meg 4-2 arányban a Tampa Bay Rays-t, 2019-ben a Washington Nationals győzte le 4-3 arányban a Houston Astrost, míg 2018-ban a Boston Red Sox diadalmaskodott 4-1-re a Los Angeles Dodgers ellen.

Az idei első meccs október 26-án lesz, majd a következő napon rendezik meg a második eseményt. Ezután egy utazási napot követően október 29-én és 30-án folynak az összecsapások. Ha szükség lesz még 5. meccsre, akkor annak kijelölt napja október 31, ezt követi egy újabb utazási nap, és november 2-án, illetve 3-án az utolsó két meccs, persze, ha csak szükség lesz rájuk. Természetesen, amennyiben az utolsó két játszma már nem lesz megtartva, akkor az előtte lévő napon sem utaznak a csapatok a kijelölt helyszínre.

AIBA Boksz Világbajnokság 2021

Miután Új Delhi nem akarta megfizetni a meghatározott rendezői díjat, a Nemzetközi Ökölvívó Szövegség (AIBA) új helyszínt jelölt ki az idei világbajnokságra. Így már második alkalommal érkezik Szerbiába a vb, a belgrádi Stark Arena ad otthont a rendezvénynek.

A 2021-es világbajnokság azért is különleges, mert korábban soha nem látott összeget, 2,6 millió dollárt fordít a Szövetség a díjazásra. Az első helyezett ebből 100 ezer, a második 50 ezer, a harmadik pedig 25 ezer dollárral lesz gazdagabb.

A bokszrajongók október 24-től követhetik nyomon az összecsapásokat, a döntő esemény pedig november 6-án lesz.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását