2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hogyan válasszunk nagykonyhai gépeket otthonra?

Általánosságban ugyanolyan gépeket használunk otthoni konyhánkban, illetve a vendéglátóegységekben, de mégis megkülönböztethetjük a két felhasználási területet. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár szempontot hogyan válasszunk nagykonyhai gépeket otthonra.
2021. április 30. péntek 08:53 - HírExtra

Milyen szempontok szerint vásároljunk ipari konyhai gépet?

Nem meglepő módon a vásárlás során a végső döntés meghozatalához lényegében ugyanazokat a szempontokat érdemes figyelembe vennünk, mint az egyszerűbb otthoni felhasználásra szánt gépek esetében. Ezek a szempontok többek között a:

- teljesítmény

- kapacitás

- felhasználhatóság

- elérhető funkciók

- gyártó

- ár-érték arány

Mérjük fel, hová kellhet ipari teljesítmény!

Általában tehát ugyanazokat a gépeket használjuk egy egyszerű otthoni konyhában is, mint amiket a nagyobb éttermek konyhái használnak, a különbség abban rejlik, hogy a nagy konyhai gépek sokkal nagyobb teljesítményt tudnak produkálni, illetve sokkal nagyobb mennyiséget képesek előállítani.

Emiatt mindenképp érdemes alaposan felmérnünk, hogy milyen teljesítményű gépre is van szükségünk. Egy ipari húsdaráló például pillanatok alatt képes elvégezni azt a feladatot, ami nekünk lehet hosszú percekig, vagy akár fél-egy órán át tarthat.

Döntsük el milyen gépeket szeretnénk beszerezni!

Amennyiben úgy érezzük mindenképp ipari teljesítményű gépekre van szükségünk, akkor fontos előre meghatároznunk, hogy pontosan milyen típusú gépet is szeretnénk használni. E téren szerencsére az internet segítségével könnyebben tájékozódhatunk, hiszen erre szakosodott webáruházak kínálatából válogathatunk. Például, ha a nagykonyhai dagasztógépek online elérhető kínálatát böngésszük, akkor számos gyártó különböző teljesítményű és kapacitású gépei közül válogathatunk.

Milyen plusz funkciókra van szükségünk?

Az ipari konyhai eszközök esetében számos olyan funkció elérhető, ami sok esetben otthoni készülékeknél nem. Maradva példaként a nagykonyhai dagasztógépeknél, a több fázis, vagy épp a kivehető üst is ilyen extra lehet.

Az ehhez hasonló plusz funkciók leginkább hosszútávon lehetnek kifizetődők, hiszen a használhatóságot és a kényelmet is jelentősen befolyásolhatják, emiatt érdemes alaposan megfontolni a döntés ezen részét. 

Melyik gyártó termékeit érdemes választanunk?

Természetesen ahogy az otthoni konyhai készülékek között is megtalálhatók a jól ismert, tapasztalt gyártók, ugyanez igaz a nagykonyhai berendezésekre is. Ahogy az otthoni gépek esetében, úgy itt sem érdemes az ismeretlen gyártók iparinak titulált, gyanúsan kedvező árú termékeit választanunk. Amennyiben mindenképp hosszútávra tervezünk, akkor érdemes az alábbi gyártók közül választani:

- Fimar

- Robot Coupe

- ATA

- Lotus

- Aristarco

- Tecnodom

- Pizzagroup

- Prismafood

- Beckers

A nagykonyhai berendezések terén persze sokkal több neves gyártóval is találkozhatunk, a fentiek csupán a legismertebbek a kínálatból.

Az ideális nagykonyhai gép kiválasztása tehát mindig specifikus kérdéskör, ahol figyelembe kell venni a felhasználhatóságot, a kapacitás és teljesítmény igényt, illetve az ár-érték arányt is. Amennyiben azonban minden olyan szempontot figyelembe veszünk, ami számunkra releváns, akkor jó eséllyel találhatjuk meg az ideális konyhai berendezést.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását