2024. április 19. - Emma

Tényleg lehetnek a fogbetegségeknek lelki okai?

Sokszor hallani azt a mondást, mely szerint kevés a nap 24 órája ahhoz, hogy mindenre jusson elegendő időnk. Hétköznap, a munkába rohanva bizonyára kevesen tudnak úgy felkelni, hogy mindenre jusson elegendő idő, a melóból haza érve pedig már sokszor annyira lestrapáltan szoktunk zuhanyzás után beesni az ágyba, hogy azonnal el is alszunk.
2021. március 25. csütörtök 18:36 - HírExtra

Ilyenkor az idő és a fáradtság sokszor megy a fogápolásnak a rovására. Napközben pedig elég sok olyan ételt és italt szoktunk fogyasztani, amit, ha nem megfelelően mosunk le a fogainkról, akár fájdalmas és drága bajt is okozhatnak a fogainknak. Ezt azonban mindenki el szeretné kerülni!

Sajnálatos módon nem csak azokat érinti a fog megbetegedése, akik hanyagok szoktak lenni, hiszen szép számmal vannak olyanok is, akik mindent megtesznek fogápolás terén, mégis a fogorvosnál kötnek ki. Mi állhat a dolog hátterében? A fogbetegségek lehetséges okairól és kezeléséről remek összefoglalót olvashatsz a profimed.hu weboldalon. A linken található oldalon nem csak mindent megtudhatsz majd a szájhigiéniás betegségekről, de tanácsot is kaphatsz ezek kezelésére és megelőzésére is! Gyakran szoktak például a foghúzás menetéről, szükségességéről, valamint az előtti, és az utáni teendőkről érdeklődni. Náluk minden téged érintő kérdésre választ kaphatsz ebben a témában!

Abban az esetben, ha ez érdekel, hogy mitől lyukadhatnak ki a fogaid, milyen fogtömések közül tudsz választani, esetleg a gyökérkezelésről, és annak fontosságáról szeretnél megtudni mindent, náluk alaposan utána tudsz majd nézni a dolgoknak. Arról is tájékozódhatsz az írásukat elolvasva, hogy vajon lehetnek- e lelki okai annak, hogy a fogaink megbetegednek. 

Elöljáróban annyit elmondunk, hogy bizony lelki tényezők is lehetnek előidézői a bajnak, de hogy miként történhet ez meg, arról a Profimed oldalán olvashatsz. Feltétlen tudnod kell azt is, hogy ez az oldal webáruházként is üzemel, így náluk nem csak tájékozódni tudsz arról, melyik termékek lehetnek a legjobbak a megelőzés és az ápolás tekintetében, de lehetőséged lesz majd ezeket megvásárolni is! Legyen szó fogkrémekről, fogkefékről, elektromos készülékekéről, vagy esetleg szájvizekről, itt egy helyen tudod majd beszerezni a legjobb termékeket, és eszközöket! Ehhez ráadásul most ki sem kell majd mozdulnod, mindent online tudsz intézni otthonról, a csomagod átvételét kivéve. Ez azért a jelenlegi helyzetben sokaknak fontos szokott lenni!

Kevés olyan ember van, akinek ne lett volna már része valamilyen fogbetegség okozta kellemetlenségben. Annak ellenére, hogy a fogorvosok csak a dolgukat végzik, és igyekeznek elkerülni a fájdalomokozást a fogak kezelése során, mégis az emberek többsége retteg elmenni hozzájuk. A fájdalomcsillapítók szedése, és az idő húzása azonban nem a jó megoldás! Inkább arra szánjunk egy kicsit több pénzt, hogy a megelőzésben fontos szerepet játszó eszközöket és készítményeket vásároljuk meg, valamint napi szinten nagy hangsúlyt fektetünk, és időt is szánunk a megfelelő fogmosásra, fogápolásra!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását