2024. április 24. - György

Egészséges talaj egyetlen termékkel

Igen, lehetséges! Magas színvonalú talajjavítás és kiemelkedő minőségű növényi tápanyagok egyben.
2021. január 14. csütörtök 08:54 - HírExtra

Napjainkban alapvető elvárás, hogy minél magasabb minőségű terményekkel szolgáld ki a vásárlókat, amihez a kiváló gyökérképződés, az egészséges növények és a bőséges és jó minőségű termés egyformán elengedhetetlen. Mindeközben a kockázatokat igyekszel elkerülni vagy legalább a lehető legjobban minimalizálni. Ahhoz, hogy ezt elérhessék, a gazdálkodók számtalan olyan anyagot használnak a növények termesztése során, amelyek a növények tápanyag-ellátottságát maximalizálják és a talaj minőségének javítását eredményezik. Ebben hatékony segítséget nyújt számukra a starter trágyázás.

A trágyázás minőségét jelentős mértékben növeli az, ha a megfelelő időben és formában juttatjuk el a növényhez a szükséges tápanyagokat. Pont akkor, amikor azokra a legnagyobb szüksége van, és pont akkor, amikor azok hasznosulása a legbiztosabb. Az indító trágyázás épp ezért bír hatalmas jelentőséggel.

A szervestrágyának és a műtrágyázásnak is helye és ideje van a növénytermesztésben. Míg a műtrágya gyorsan és ásványi anyagok formájában látja el a növényeket tápanyaggal, addig – az ugyan hosszabb hasznosulási idejű, de nagyon is hasznos – szervestrágyának köszönhetően a talaj minősége is javul, és a talajban a hasznos mikrobiális élet is kivirágzik. 

Szervestrágyázás és műtrágyázás előnyei egy termékben

A Primagnál kapható CarbonKick termékek starterként és alaptrágyaként is használhatóak, így a starterek előnyeit is elérheted velük, s akár a vetéssel egy menetben is kijuttathatod. Ugyanakkor fenntartó trágyázásra is tökéletesek. Könnyen kijuttathatók és igény szerint precíziósan is adagolhatóak.

Szervesanyag-tartalmuk magas, minimum 50%, emellett kiválóak az ásványi anyagok terén is. Így a kijuttatott tápanyagok gyorsan elérhetővé válnak a növényeid számára, miközben a szervesanyag által táplált mikrobák a talajban meglévő tápanyagokat is elérhetővé teszik a növények számára. 

Talajspecifikus termékek – a te talajodra alkotva

Három különböző típusa van a CarbonKick termékeknek, így te is könnyedén megtalálod a talajod számára megfelelőt.

A Boost a nitrogén és a foszfor mellett ként és esszenciális aminosavakat is tartalmaz. A minimum 55%-os szervesanyag-tartalom kiemelkedő mértékben támogatja a talajéletet. Minden tavaszi és őszi kultúrához megfelel, de az őszi kalászosok és a repce tavaszi fejtrágyájaként is tökéletes választás.

A Micro az alacsony káliumszintű talajra lett megálmodva. Ez egy magas kálium- és kalciumtartalommal bíró trágya, amit mangánnal és bórral egészítettek ki. A teljes mikroelemsor megtalálható benne, teljes értékű növényi tápanyag, bármely növényi kultúrához.

A Radix a magas foszfor- és cinkszintet igénylő növényekhez készült, szervesanyag-tartalma minimum 60%. Összetétele maximálisan támogatja a gyökérzet fejlődését, a magas szervesanyag-tartalom pedig a talaj mikrobiológiáját. Napraforgó, kukorica, kalászosok, szója, zöldség, szőlő, gyümölcs vagy gyep – mindegyikhez kiváló termék.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását