Egészséges talaj egyetlen termékkel

Igen, lehetséges! Magas színvonalú talajjavítás és kiemelkedő minőségű növényi tápanyagok egyben.

Napjainkban alapvető elvárás, hogy minél magasabb minőségű terményekkel szolgáld ki a vásárlókat, amihez a kiváló gyökérképződés, az egészséges növények és a bőséges és jó minőségű termés egyformán elengedhetetlen. Mindeközben a kockázatokat igyekszel elkerülni vagy legalább a lehető legjobban minimalizálni. Ahhoz, hogy ezt elérhessék, a gazdálkodók számtalan olyan anyagot használnak a növények termesztése során, amelyek a növények tápanyag-ellátottságát maximalizálják és a talaj minőségének javítását eredményezik. Ebben hatékony segítséget nyújt számukra a starter trágyázás.

A trágyázás minőségét jelentős mértékben növeli az, ha a megfelelő időben és formában juttatjuk el a növényhez a szükséges tápanyagokat. Pont akkor, amikor azokra a legnagyobb szüksége van, és pont akkor, amikor azok hasznosulása a legbiztosabb. Az indító trágyázás épp ezért bír hatalmas jelentőséggel.

A szervestrágyának és a műtrágyázásnak is helye és ideje van a növénytermesztésben. Míg a műtrágya gyorsan és ásványi anyagok formájában látja el a növényeket tápanyaggal, addig – az ugyan hosszabb hasznosulási idejű, de nagyon is hasznos – szervestrágyának köszönhetően a talaj minősége is javul, és a talajban a hasznos mikrobiális élet is kivirágzik. 

Szervestrágyázás és műtrágyázás előnyei egy termékben

A Primagnál kapható CarbonKick termékek starterként és alaptrágyaként is használhatóak, így a starterek előnyeit is elérheted velük, s akár a vetéssel egy menetben is kijuttathatod. Ugyanakkor fenntartó trágyázásra is tökéletesek. Könnyen kijuttathatók és igény szerint precíziósan is adagolhatóak.

Szervesanyag-tartalmuk magas, minimum 50%, emellett kiválóak az ásványi anyagok terén is. Így a kijuttatott tápanyagok gyorsan elérhetővé válnak a növényeid számára, miközben a szervesanyag által táplált mikrobák a talajban meglévő tápanyagokat is elérhetővé teszik a növények számára. 

Talajspecifikus termékek – a te talajodra alkotva

Három különböző típusa van a CarbonKick termékeknek, így te is könnyedén megtalálod a talajod számára megfelelőt.

A Boost a nitrogén és a foszfor mellett ként és esszenciális aminosavakat is tartalmaz. A minimum 55%-os szervesanyag-tartalom kiemelkedő mértékben támogatja a talajéletet. Minden tavaszi és őszi kultúrához megfelel, de az őszi kalászosok és a repce tavaszi fejtrágyájaként is tökéletes választás.

A Micro az alacsony káliumszintű talajra lett megálmodva. Ez egy magas kálium- és kalciumtartalommal bíró trágya, amit mangánnal és bórral egészítettek ki. A teljes mikroelemsor megtalálható benne, teljes értékű növényi tápanyag, bármely növényi kultúrához.

A Radix a magas foszfor- és cinkszintet igénylő növényekhez készült, szervesanyag-tartalma minimum 60%. Összetétele maximálisan támogatja a gyökérzet fejlődését, a magas szervesanyag-tartalom pedig a talaj mikrobiológiáját. Napraforgó, kukorica, kalászosok, szója, zöldség, szőlő, gyümölcs vagy gyep – mindegyikhez kiváló termék.