2024. április 24. - György

Neked melyik a kedvenc társasjátékod?

A kérdés talán a fiatal korosztály számára kissé értelmezhetetlennek tűnhet, hiszen a játékok kapcsán a legtöbbeknek a minden extrát kínáló számítógépes játékok jutnak eszükbe. Egyre ritkább, hogy a fiatalok összeülnek társasjátékozni, pedig sokunk gyermekkorában ez magától értetődő volt.
2020. február 28. péntek 10:18 - HírExtra

Egy igazán jó darabot hetek, sőt, hónapok után sem untunk meg, és újra a kezdeti izgalommal vettük elő azokat. Pedig napjainkban minden korábbinál szélesebb társasjáték kínálattal találkozhatunk, így érdemes néha a virtuális valóságtól elszakadni, és esélyt adni a hagyományos megoldásoknak. 

A klasszikus társasjátékok egészen újszerű kollekciói is megtalálhatóak a választékban, melyek próbára teszik a memóriát, vagy éppen a fantáziát élénkítik. Ma már akkora a választék társasjátékokból, hogy egyre nehezebb egy darab kedvencet választani. Jó ötlet lehet az online kínálatban válogatni, hiszen ott témakörönként, a játékok típusaként kategorizáltak azok, így gyorsan rábukkanhatunk a megfelelő darabokra. 

Természetesen azok is megtalálhatják kedvenceiket, akik a hagyományos játékokat kedvelik, így a sakk, a kirakók, a kártyajátékok is széles választékban elérhetőek. Inkább a baráti összejöveteleket dobnád fel izgalmas, esetleg pikáns társasjátékokkal? A party társasjátékok a fiatal felnőttek körében is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen ezek gyakran a kommunikáción alapulnak. Ha az egész család számára megfelelőt keresel, akkor kifejezetten a családi társasjátékok között érdemes nézelődni. 

Vásárlás során megéri tájékozódni arról, hogy a gyártók hány éves kortól javasolják a játékokat. Ez elsősorban akkor lényeges, ha a gyerekek számára szeretnénk minőségi darabokat beszerezni. Ezek kitűnő választásnak bizonyulnak ajándékozás alkalmával, s segítségükkel megtanulhatják a kicsik, hogy a számítógépes játékokon túl is van élet. 

Napjainkban, amikor már a fiatal korosztály is gyakran csak a neten tartja a kapcsolatot, fontos, hogy olyan nevelési módszereket alkalmazzunk, melyek rávilágítanak a társas kapcsolatok személyes jellegében rejlő előnyökre. Ennek remek módja a társasjátékok használata, s ha már szem előtt vannak, akkor nagyobb az esély arra, hogy valóban elő is veszik a gyerkőcök, mintha a PC lenne az egyetlen opció a kikapcsolódásra. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását