2024. április 27. - Zita

Közgazdálkodj okosan

A mindennapokban jól hasznosítható pénzügyi-gazdasági ismereteiket, a központi bankkal és a gazdaság működésével kapcsolatos tudásukat is bővíthetik azok a középiskolások, akik október 19-ig jelentkeznek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetary - közgazdálkodj okosan című vetélkedőjére a játék honlapján (www.monetary.mnb.hu).
2009. október 13. kedd 07:06 - HírExtra
Az MNB által immár ötödik éve útjára indított vetélkedősorozat része, hogy minél több fiatallal megismertesse a jegybank tevékenységét és hozzájáruljon a diákság általános pénzügyi és gazdasági ismereteinek fejlesztéséhez. A középiskolák tananyagaiban ugyanis nem kap elég hangsúlyt a monetáris politika és a jegybank tevékenysége. Az általános, a mindennapokban használható pénzügyi ismeretek szintén kimaradtak a könyvekből.

A háromfordulós vetélkedő első állomásaként a csapatoknak négy online tesztet - pénzügyi és gazdasági témákban - kell kitölteniuk a játék honlapján. A huszonöt továbbjutó csapatnak a jegybank tevékenységéhez tartozó témakörben kell kidolgoznia egy esettanulmányt, amelyeket az öt helyszínen (Budapest, Debrecen, Győr, Pécs, Szeged) megrendezésre kerülő elődöntők során az MNB szakértőiből álló szakmai zsűri előtt védenek meg.

A 2010 márciusában sorra kerülő döntőben a csapatok szimulációs játékban vesznek részt: egy elképzelt ország jegybankjának monetáris tanácsaként kell helyt állniuk és döntést hozniuk az alapkamat mértékéről.

Az első öt helyezett részesül pénzjutalomban: a fődíj egymillió forint, a második helyezett 750 ezer, a harmadik 500 ezer forintot vihet haza.

A Monetáris Tanács döntéseit szimuláló KamatKirály nevű számítógépes játékkal már most bárki tesztelheti tudását a www.lk.mnb.hu, a www.penziranytu.mnb.hu honlapon és az MNB Látogatóközpontjában is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását