2024. április 23. - Béla

"Szocioli", az új Monopoly

A Monopoly mintájára szocialista kapitolival, avagy "Szociolival" rukkoltak ki egy lengyel kutatóintézet munkatársai.
2011. január 26. szerda 08:45 - HírExtra
Míg a Monopoly társasjátékban a cél ingatlanok és minden egyéb vagyontárgy megszerzése révén csődbe juttatni az ellenfeleket, addig a Szocioliban még inkább a létért folyik a harc: kenyeret meg más alapvető élelmiszert, egyéb árufélét kell tudni venni és mindehhez sorban állni.

A játék tehát nem azonos a Gazdálkodj okosan! nevűvel, amely jól ismert volt Magyarországon is a szocializmus évtizedeiben, de amelyben játékpénzen lakást, porszívót, bútort és egyebet kell venni, nem pedig vécépapírért sorban állni - mint a lengyel "szocialista-realista" társasjátékban.

A Szocioli szellemi atyja Karol Madaj. A játékosok kártyákat húznak, amelyek révén a sor elejére kerülhetnek - ha például van ismerősük a Lengyel Egyesült Munkáspártban -, vagy hátra veti őket a sor(s), mert már bezárt a bolt - tartósan.

"A játék nemcsak megérteti a játékosokkal, hogy milyen volt az ellátás, a bevásárlás Lengyelországban a kommunista hiánygazdaságban, hanem oktatási értéke mellett szórakoztat is... esetleg" - idézte a brit Metro újság Madajt.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását