2019. július 17. - Endre, Elek

A Jobbik a bírói függetlenséget védené Handótól

El a kezekkel a bíróságoktól és a független bíráskodástól! - szólította fel Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője.
2019. február 13. szerda 14:17 - HírExtra
 

Szerinte újabb szintet lépett Handó Tünde "független igazságszolgáltatás elleni támadása", amikor az Országos Bírói Tanács ítélkező bíráinak levélben fejezte ki reményét, hogy pártatlanul és elfogulatlanul ítélkeznek.

Az ellenzéki politikus megjegyezte: amikor korábban Handó Tündét az Országgyűlésben kérdezte, az OBH vezetője mindig elhárította az ítéletekkel, a bírák jogszabályismeretével és -betartásával kapcsolatos érdeklődését, mondván, "neki az igazgatás a feladata".

Szerinte, amikor a saját egyéni érdekeiről van szó, Handó Tünde "mindjárt meg tudja kérdezni, hogy pártatlan-e és független-e a bíráskodás Magyarországon, és az adott bírák ekként végzik-e munkájukat".

"Úgy gondolom, ez nagyon komoly beavatkozás a bírák életébe, és ő, mint elnök, nem jogosult megkérdőjelezni kollégái függetlenségét és pártatlanságát" - tette hozzá.

A Magyar Nemzet két jobbikos politikus megnyilatkozását érintő cikkére vonatkozó kérdésre Varga-Damm Andrea azt közölte: akkor lehet eldönteni, van-e bocsánatot kérni okuk az érintetteknek, ha a kiszivárogtató a teljes felvételt közzéteszi.

Egy másik kérdésre a jövő hétvégi rendkívüli Jobbik-kongresszusról elmondta, teljes mértékben technikai, hangsúlyozva, a fórum elé kerülő alapszabály-módosítással a számvevőszék újabb szankciója okozta helyzetre válaszolnak, nem érintve a párt mindennapi életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását