2024. április 23. - Béla

Komárom-Esztergom megye kincsei

Magyarország megyéiben szebbnél szebb városokat találhatunk, nincs ezzel másképp Komárom-Esztergom megye sem. Érdemes ellátogatni a főbb nevezetességekhez, melyek autóval, akár Budapestről is könnyen megközelíthetők.
2017. december 19. kedd 13:13 - HírExtra
 Budapesten számos látnivaló található, megéri még a magyaroknak is turistáskodni legalább egy napot a szép fővárosunkban. Az itt élőknek viszont, vagy azoknak, akik megnéztek már minden nevezetességet itt, érdemes a környező megyékbe is továbbautózni.

Akinek nincs saját autója, az választhatja az autóbérlés műfaját is, mivel így gyorsabbak lehetünk, és nem vagyunk a tömegközlekedés által lekorlátozva. Pest megye egyik közvetlen szomszédja a számos kincset rejtő Komárom-Esztergom megye.

Ha már csak a megyenévben szereplő két várost emeljük ki, rögtön két nagyon szép helyre látogathatunk el.

Komárom a szlovák határ mentén található, legalább egy napot pedig érdemes itt eltölteni. Az egyik legismertebb látványossága a Monostori Erőd, ami felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt izgalmas kirándulási lehetőség. Ezen kívül persze számos múzeum, történelmi utcák és épületek sorakoznak a városban, az egyik plusz pozitívum pedig, hogy könnyedén át lehet kelni a szlovák oldalon lévő Komárom (Komárno) településre, ahol szintén sok a látnivaló. A magyar Komáromban ma már korszerű parkoló automaták vannak telepítve, de akad ingyenes parkolási lehetőség is, például a Brigetio Gyógyfürdő előtt.

A megyenévben szereplő másik város, Esztergom, szintén megér egy kiruccanást. Budapestről autóval mindössze egy órára található az iskola- és kikötőváros, aminek legnagyobb látványossága és turistavonzó érdekessége a Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház, vagyis a Bazilika. A helyiek is szeretnek néha felsétálni ide, hiszen a várból és az egész Bazilika területéről csodás kilátás nyílik a városra, a Dunára, és a szlovákiai Párkány városára. Párkányba is érdemes átnézni, pl. ezért a különleges étterem kedvéért.

No de vissza Esztergomba. A Bazilika területén fizetni kell a parkolásért, azonban létezik még Esztergomban egy ingyenes nagy parkoló, méghozzá a Mária Valéria híd lábánál. Innen pedig a központ is 15-20 percre van egy kényelmes sétával a Vízivároson, vagy a Kis-Dunaparton keresztül. A városban egy élményfürdő is található, amelyhez hozzáépült a Portobello Hotel. Érdemes tehát itt is eltölteni egy, vagy több kellemes napot.

A számos Komárom-Esztergom megyei város közül egyet emelnénk még ki, méghozzá Tatát. A városban szintén sok a látnivaló, itt is található egy történelmi nevezetesség, a Tatai vár. A vár mellett elterülő Tatai tó körül is tehető egy kellemes séta, ahonnan a központ sincs messze. Az autónkat a vár bejárata előtt díjmentesen tehetjük le, illetve a városban több fizetős parkoló is található.

Érdemes tehát Budapesten és Pest megyén kívül is ellátogatni a szép, magyar városokba, hogy megismerjük azok történelmét és megcsodáljuk a különböző fennmaradt, vagy újonnan épült látványosságokat. Természetesen minden városban különféle szezonális programok várják az érdeklődőket és persze számos hotel, apartman nyújt szállást a vendégeknek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását