2024. május 5. - Györgyi

Gombatermesztő házak az értelmileg sérültek otthonában

Tíz értelmi fogyatékos gondozottnak jelentenek munkát és jövedelmet azok a gombatermesztő házak, amelyeket csütörtökön adtak át az Egerhez közeli Andornaktályán működő szociális otthonban.
2007. október 4. csütörtök 17:36 - Hírextra

A fejlesztés megvalósítását 56 millió forinttal támogatta az Európai Unió a Nemzeti Fejlesztési Terv Humán Erőforrás-fejlesztési Operatív Programja keretében.

A gondozottak foglalkoztatása szociális foglalkoztatás keretében, állami támogatással történik. A dolgozók a munkaviszony szabályai szerint, a fizetésen túl nyugdíj- és egészségbiztosítási juttatásban is részesülnek.

Mint azt Herczog Tamás, a 122 bentlakó, illetve 20 nappali ellátásban részesülő értelmileg sérültet gondozó intézmény igazgatója elmondta: a négy gombatermesztő házban a legmodernebb termelési technológiát alkalmazzák.

A klimatizálást, illetve a csapadékellátást számítógépek vezérlik. Ennek köszönhetően hathetes termesztési ciklusonként 3-4 mázsányi sampinyon gombával számolnak, ami éves szinten közel 40 mázsányi termést jelent - mondta az igazgató.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását