2024. július 27. - Olga, Liliána

Miért érdemes spanyolul tanulni?

Te is gondolkodtál már azon, hogy elsajátítasz egy nyelvet, de nem tudod, melyiket válaszd? Nagyon sokan beszélnek angolul és németül, ami sok esetben a munkavégzéshez is jól jöhet, de ezeken kívül is vannak még lehetőségek!
2024. február 20. kedd 12:33 - HírExtra

A TanfolyamGURU.hu nyelvi képzései között spanyol, olasz, orosz, sőt még holland tanfolyamokat is találsz: itt egy helyen gyűjtötték össze azokat a kurzusokat, amelyek akár online is elvégezhetők.

Szerintünk a spanyol jó választás lehet, hiszen több mint 20 országban ez a hivatalos nyelv, Európán kívül is használják. Ha szeretsz utazni, felfedezni a világot, akkor mindenképp érdemes erre a nyelvre is gondolnod.

Mit tanítanak egy spanyol tanfolyamon?

A fent említett oldalon közzétett képzés igazán különlegesnek ígérkezik, hiszen speciális technikákat alkalmaznak itt. Lozanov professzor módszerét veszik alapul, ami nagyon hatékony. Ennek lényege, hogy felnőttkorban ugyanúgy el tudunk sajátítani egy nyelvet, mint ahogy gyerekként tettük ezt az anyanyelvünkkel.

Hogyan? Alfaállapotba kerülvén a tanulás sokkal könnyebb – ezt használják fel itt is! Régi megfigyeléseket ötvöznek XXI. századi módszerekkel. A magolás feleslegessé válik, a tudatunkba mélyebben beivódnak az információk, ha relaxált állapotba kerülünk.

A képzés során folytatásos történeten keresztül élheted át, milyen érzés spanyolul tudni. Olyan, mintha te is e nyelvterületen élnél: fokozatosan ismerkedsz meg a tudnivalókkal. Éppen ezért kezdőknek, de újrakezdőknek és haladóknak is ajánlott a tanfolyam. A tananyagot képzett nyelvtanárok és tananyagírók állították össze, már több ezer diák tanulta meg a nyelvet ezzel a módszerrel.

Érdemes naponta időt szánni a történetek meghallgatására, így egyre hatékonyabban tudod majd venni az akadályokat.

Hogyan lehet jelentkezni a képzésre?

A TanfolyamGURU.hu oldalán sokféle online tanfolyamot találsz, nagy részük szakmai képzés, de nyelvi kurzusokat is hirdetnek. Olvasd el a felületen, mit kell tudni az adott képzésről, ott le van írva a jelentkezés módja is.

Általában nem szükséges más feltétel a nyelvtanfolyamoknál, csak stabil internetkapcsolat, és egy jó laptop vagy okostelefon. Persze érdemes azért beszerezni egy füzetet, szótárakat, de ha szívesebben jegyzetelsz a gépen, és a netes keresésekhez vagy hozzászokva, az is jó.

Az is előny, hogy nem kell hónapokat várnod a kezdésig, a díj befizetése után azonnal megkezdheted a tanulást – haladhatsz a saját tempódban.

Mit tartalmaznak az online leckék?

A kurzuson az alábbiakat kapod:

- 4 darab relaxációs videólecke, hogy tudd, mi az az alfaállapot

- 4×3 letölthető hanganyag

- 4 darab letölthető szöveg + szószedet PDF formátumban

Ajándékként kapsz még egy összefoglaló videót és checklistet is a hatékony tanuláshoz, de tanulási tippekkel is ellátnak. Mindemellett kitölthetsz egy online tudáspróbát is.

Ha ennek ellenére nem sikerül haladnod, akkor hetente kérhetsz tréneri órákat – ezt Skype-on keresztül tartják. Szerintünk érdemes nekivágni ennek a nagy kalandnak, így nyáron talán már spanyolul tudod megrendelni a chopitost Tenerifén.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását