2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nincs csukva a szeme, csak ázsiai

Egy ázsiai fiatalember nem tudott hivatalos útlevélfotót készíteni, mert a gép úgy vélte hibás a fénykép: csukva van a szeme. Miközben nem volt az... csak ázsiai.
2016. december 7. szerda 11:03 - HírExtra
 
Az online útlevélellenőrzés több repülőtéren működik már, és egyre nagyiobb ütemben terjed. Az emberi tényezőt kiváltó rendszer olyan kamerákal dolgozik, melyek arcfelismerő szoftvere igen kifinomult. Az utas csak beáll a megfelelő helyre, útlevelét behelyezi a leolvasóba, a számítógép pedig összeveti az arcot és a fényképet.

A cél, hogy gyorsabb legyen a határon való átjutás. Ez a valóságban pesrze nem mindig van így, mert sajnos a rendszer komoly hibákkal üzemel: ha nem áll az ember pontosan a megfelelő helyre, vagy ha nem pontosan jól teszi be az útlevelét, előlről kezdődik a procedúra. Általában elmondható, hogy semmivel sem gyorsabb, mint ahol hús vér ember ellenőriz.



Ehhez azonban olyan digitális fényképre van szükség, amit a rendszer aztán könnyen felismer. Richard Lee ebbe a problémába sétált bele. A számítógép úgy vélte az útlevélfénykép nem megfelelő, mert csukva van a szeme.

Tény, hogy az ázsiaiaknak születésüktől fogva kisebb, keskenyebb a szemük, de ezt egy ember nyilvánvalóan nem követett volna el ilyen hibát.

A 22 éves mérnöknek tanuló Új-Zélandi fiatalember kilencszer próbálkozott, de a rendszer állhatatos volt.

Lee elmondta, nincsenek rossz érzései, mert mindig is kicsi szeme volt.

Lee nem kis humorérzékről téva tanubizonyságot a következőt posztolta Facebook oldalára (Kívánjatok szerencsét):

Forrás: itv.com/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását