2024. február 26. - Edina

Orbánnak volt egy jó napja

Orbán Viktor, pár leírt szóban szemenköpte az eddig nyugati(bb) értelemben vett demokráciát.
2016. november 9. szerda 19:18 - Győry S. József

Orbán Viktor, Magyarország harmadik (!) mandátumát töltő illiberális miniszterelnöke, jobb esetben gonosz tréfára, rosszabb esetben demokratikus gondolkodású emberek szemenköpésére alkalmas Facebook-posztban gratulált Donald Trumphnak, az USA 45. frissen megválasztott, már most kétes megítélésű elnökének.

"Congratulations. What a great news. Democracy is still alive" - írta Orbán.

Demokrácia-demokrácia

Félhangosan ízlelgetem a szót, ami alapjában véve tetszene: de ez a mostani, fenenagy hazai demokrácia nem hogy kicsi, nem hogy savanyú, de hatalmas és a velejéig rohadt. Ráadásul, még csak nem is a miénk. Nekünk maradt a semmi, fogjuk meg jól.

Köpnék egyet, de nem így neveltek.

A nagybetűs Haza, jellemtelen talpnyalók kezére adása. Fogalmatlan, legfeljebb az esti iskola padjaiba való, ocsmányan pofátlan kinevezettek. Önkényes törvényalkotások-titkosítgatások. Elmebeteg méretű és indokú építkezések. A valóban demokratikus, ellenzéki gondolkodású embereknek és médiumoknak démonizálása, ellehetetlenítése, civilek vegzálása. Az ország halszagúsítása. A felsorolás persze, nem lehet teljes.

Tehát, ennek az országnak a miniszterelnöke kíván sok sikert a világ, még mindig legerősebb államának számító Amerikai Egyesült Államok, finoman szólva is habitusában és botrányaiban gyomorforgató, showman-elnökének. (Ezáltal az új first ladynek, aki egy volt címlaplányka.)

Ugye, milyen izgalmas lenne ha az egész világ egy jelenlegi Magyarországhoz lenne hasonlatos?Donald Trumph, nyugodj meg, mentorod ím, előállt. (Orbán, a világon első, külföldi vezető politikusként állt be Trumph mögé.)

Már köpni sincsen kedvem. Sebaj, nem is tudok úgy, ahogyan "illik".

Inkább megnézem azt a legendás jelenetet, amikor Darth Vader letaszítja Palpatine császárt, a Halálcsillag magjába.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását