2018. augusztus 22. - Menyhért, Mirjam

Az európai informatikai oktatás-kutatás meghatározó szervezete, az Informatics Europe tizenkettedik éves csúcstalálkozójának az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) ad otthont - mondta az egyetem informatikai karának dékánja az M1 aktuális csatorna műsorában hétfő este.
2016. október 25. kedd 07:11 - HírExtra

 

    Horváth Zoltán elmondta: előadóik között lesz a brit kormány kiberbiztonsági tanácsadója, Anthony Finkelstein és az Európai Unió innovációs technológiai programjának vezetője, Willem Jonker, a konferenciát Palkovics László oktatási államtitkár nyitja meg. Jelen lesznek a társegyetemek dékánjai huszonöt országból, az ipar képviselői, a magyar és külföldi információtechnológiai nagyvállalatok vezetői - tette hozzá.

    A konferencia témája a digitalizáció - ismertette Horváth Zoltán, hozzátéve: az emberek életét szoftverek, digitális szolgáltatások és gyártási folyamatok veszik körül, fontos, hogy ezek mögött jó, megbízható szoftverek és kellő informatikai tudás legyen.    Jelezte: már nemcsak az informatikusoknak kell informatikát tanítani, ezért az egyetemen felajánlottak egy "belső tanulmányutat", egyéves képzést az arra pályázó szociológus, bölcsész, jogász vagy természettudós hallgatóknak.

    Mint mondta, az ELTE-n több mint száz hallgató vesz részt olyan kutatási projektekben, amelyeket ipari partnereik hoztak, és amelyekre még sehol a világban nem ismerik a választ.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ha Önön múlna, melyik tudományágat támogatná, globális szinten?
Űrkutatás mindenekfelett!
A tengerek mélyének kutatása, igazán megérne pár milliárd dollár pluszt
Az emberi agy kutatását tartom fontosnak és ezt is támogatnám
A múlt, számos titkot rejt: több, jobban felszerelt régészeti csapatra és feltárásra lenne szükség
Nem foglalkoztat a tudomány
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását