2023. január 27. - Angelika

A pandák genetikai térképe

Géntérképészek meghatározták az óriáspanda DNS-ének összetételét, ami segíthet a veszélyeztetett faj megőrzésében - jelentette az Újkína hírügynökség.
2008. október 13. hétfő 10:10 - Hírextra
A genetikai felépítés ismeretében a kutatók magyarázatot találhatnak arra, miért oly alacsony a születési arány az óriáspandáknál és segíthetnek abban, hogy több pandakölyök szülessen - közölte Vang Dzsun (Wang Jun), a pekingi Genomikai Intézet kutatója. Az intézet jelentős szerepet töltött be a Nemzetközi Óriáspanda Genom Projektben, amely a panda örökítőállományának feltérképezésével a faj tulajdonságainak mélyebb megértését alapozta meg.

Az idén márciusban indult projekt talált bizonyítékokat arra az elméletre, amely szerint az óriáspanda a feketemedvék egyik alfaja lehet. Vang szerint a pandagenom ismerete a köztük terjedő betegségek megfékezésében is hasznos lehet. A kutatók úgy vélik, kétezernél kevesebb a vadon élő óriáspanda Kínában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását